Kézműves táborunkat a falu élő tájházában rendezzük meg. Itt történnek a foglalkozások, az étkezések nagyanyáink receptjei alapján és az alvás is, aminek összegét a tábor ára tartalmazza.
TURNUSAINK:2020. július 5-12.2020. július 19-26.2020. augusztus 9-16.
Amit kínálunk:kézműves foglalkozások –  népi szövés, fafaragás, korongozás, csuhéfeldolgozás, gyékény- és szalmadolgok készítése, kenyérsütés, batikolás, nemezelés, kötélverés, szalvétatechnika, gyöngyfűzés/szövés, üvegfestés, kenderfeldolgozás, kép- és játékkészítés természetes anyagokból, népi motívumok festése falapokra, agyagozás, ismerkedés zenével, hangszerekkel, üvegdíszítés különféle dolgokkal, peddignádazás, gravírozás.
Amiket külön kiemelnénk: savanyúságok/lekvárok eltevése, ahogy dédanyáink tették tartósítószer nélkül, tűzön főzve, házi ételízesítő készítése; ismerkedés az őstönköly búzával – kovászolás, dagasztás, kenyérsütés, csíráztatás.
Egyre fontosabb a mai adalékanyagokkal teli életünkben a tiszta ételek fogyasztása, ezért  a gyerekeknek megmutatjuk a táplálkozáson keresztül, hogy egy olyan egyszerű művelettel is, mint a bolti lisztek lecserélése, hogyan lehet máris jobb a szervezetünknek. Az őstönkölyön kívül a többi ősi gabonával, a kölessel, hajdinával, rozsliszttel. zabpehellyel is megismerkednek a heti étkezésben. Sok finomságot készítünk el a táborozókkal.
További részletek