Kézműves táborunkat a falu élő tájházában rendezzük meg. Itt történnek a foglalkozások, az étkezések nagyanyáink receptjei alapján és az alvás is, aminek összegét a tábor ára tartalmazza.
TURNUSAINK:2020. július 5-12.2020. július 19-26.2020. augusztus 9-16.
Amit kínálunk:kézműves foglalkozások –  népi szövés, fafaragás, korongozás, csuhéfeldolgozás, gyékény- és szalmadolgok készítése, kenyérsütés, batikolás, nemezelés, kötélverés, szalvétatechnika, gyöngyfűzés/szövés, üvegfestés, kenderfeldolgozás, kép- és játékkészítés természetes anyagokból, népi motívumok festése falapokra, agyagozás, ismerkedés zenével, hangszerekkel, üvegdíszítés különféle dolgokkal, peddignádazás, gravírozás.
Amiket külön kiemelnénk: savanyúságok/lekvárok eltevése, ahogy dédanyáink tették tartósítószer nélkül, tűzön főzve, házi ételízesítő készítése; ismerkedés az őstönköly búzával – kovászolás, dagasztás, kenyérsütés, csíráztatás.
Egyre fontosabb a mai adalékanyagokkal teli életünkben a tiszta ételek fogyasztása, ezért  a gyerekeknek megmutatjuk a táplálkozáson keresztül, hogy egy olyan egyszerű művelettel is, mint a bolti lisztek lecserélése, hogyan lehet máris jobb a szervezetünknek. Az őstönkölyön kívül a többi ősi gabonával, a kölessel, hajdinával, rozsliszttel. zabpehellyel is megismerkednek a heti étkezésben. Sok finomságot készítünk el a táborozókkal.
További részletek

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support