Vörsi Tájház


Vörs községben áll a tájházként berendezett talpasház, amely a 18. század végi és a 19. század eleji népi építészet egyik kiváló állapotban megőrzött példája. A látogatók a Kis-Balaton mellett élő emberek, a nádaratók, sásszedők hagyományos, mindennapi használati eszközeit, valamint a halászathoz kapcsolódó szerszámokat, a lápból élő pákászok életmódját ismerhetik meg. 

Cím: 8711 Vörs, Dózsa Gy. u. 17.
Megye: Somogy
Nyitva tartás: 2019. április 27, szombat 10:00-17:00-ig; Hétfőn szünnap, Adventi időszakban is nyitva!
Belépődíj: 2019. április 27-én ingyenes, egyéb napokon: Felnőtt 500 Ft; Kedvezményes 400 Ft; Gyermek 300 Ft
További információk: www.bfnp.hu/latogatohelyek

Kapcsolattartó: Fejes Éva
Cím: 8369 Fenékpuszta, Kis-Balaton Kutatóház
Tel./fax: 70/ 774-2346   
E-mail: fejes.eva.kisbalaton@gmail.com

Tájházak Napja 2019: 

TÁJHÁZAK NAPJA A VÖRSI TÁJHÁZBAN
Népi játékok, népzene, táncház, kézműves foglalkozás, valamint kézműves termékek vására a tájház udvarán.
A tájház ezen a napon díjmentesen látogatható. Felelevenítjük a múltat, betekintünk a kis-balatoni pákászok, az állattartók, nádvágók, sásszedők mindennapi életébe.
A programra előzetes jelentkezés nagyobb csoportok esetén szükséges.

Tájházak Napja 2018: 

Népi játékok, népzene, táncház, kézműves foglalkozás, valamint kézműves termékek vására a Tájház udvarán. Felelevenítjük a múltat, betekintünk a kis-balatoni pákászok, az állattartók, nádvágók, sásszedők mindennapi életébe. A programra előzetes jelentkezés nagyobb csoportok esetén szükséges.

Tájházak Napja 2017: 

Programunk a tájházak napján: Kézműveskedés egész nap a Tájház udvarán, ahol tavaszváró dekorációkat készíthetnek a gyerekek. Népi játékok kipróbálása a Tavirózsa Kalandpark közreműködésével. Kis-Balaton táncegyüttes senior tagajinak bemutató tánca, ezt követően táncház. A tájház bemutatása érdekes információkkal, a múlt felidézésével egész nap, a régi pákászélet felelevenítésével.

Tájházak Napja 2016: 

Vidékjáró – Tájházak Napja a Vörsi Tájházban

Vörs község alsó, Alszegnek nevezett részén áll a tájházként berendezett talpasház, mely a 18. sz. végi és a 19. sz. eleji népi építészet egyik kiváló állapotban megőrzött példája. A látogatók a Kis-Balaton mellett élő emberek, a nádaratók, sásszedők hagyományos, mindennapi használati eszközeit, valamint a halászathoz kapcsolódó szerszámokat, a lápból élő pákászok életmódját ismerhetik meg. A tájház berendezésében komoly segítséget nyújtottak a helyiek, önként felajánlották a régi falusi életformához kapcsolódó tárgyaikat, értékeiket. A látogatókat kézműves foglalkozással és ingyenes belépéssel várják.

Tájházak Napja 2015: 

Vidékjáró – Tájházak Napja

Vörs község alsó, Alszegnek nevezett részén áll a tájházként berendezett Talpasház, mely a 18. század végi és a 19. század eleji népi építészet egyik kiváló állapotban megőrzött példája. A látogatók a Kis-Balaton mellett emberek, a nádaratók és sásszedők hagyományos, mindennapi használati eszközeit és a halászathoz kapcsolódó szerszámokat, a lápból élő pákászok életmódját ismerhetik meg. A tájház berendezésében komoly segítséget nyújtottak a helyiek: önként felajánlották a régi falusi életformához kapcsolódó tárgyaikat, értékeiket. A látogatókat népi játékokkal is várjuk.

Tájházak Napja 2014: 

Talpaljunk együtt

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága szeretettel várja az érdeklődőket a vörsi Talpasházban. A nap folyamán kicsik és nagyok kézműves foglalkozáson vehetnek részt. Népi játékokkal ismerkedünk, közülük egyeseket kipróbálunk, majd sárkányt is eregetünk.
13:00 órakor a vörsi nagykilátónál természetvédelmi őrünk kíséretében rátekinthetünk a Kis-Balaton nádtengerére. 

Tájházak Napja 2013: 

Talpaljunk együtt
   
A vörsi Tájház szeretettel várja a kedves Érdeklődőket kosárfonási és agyagozási lehetőséggel egybekötött óránként tartott tárlatvezetésre.  

Share/Save