HAGYOMÁNYAINK ÁTÖRÖKÍTÉSEA

Sárköz Természetjáró Egyesület magbörzével várja az idelátogatókat a tavaszi ültetés, vetés idején. Juhász Józsefné a hagyományos kosárfonás alapjait mutatja meg papírból az érdeklődőknek.Az udvar füves területe lehetőséget ad szalonnasütésre, itt a Sárpilisi Tüskerózsa Dalkörrel együtt, jó hangulatban kerülhet sor a sárközi népdalok közös éneklésére. A tájházvezető (Szabó Mónika) mindkét nap tárlatvezetéssel várja a vendégeket, megmutatva, hogy a Sárpilisi Tájház egy olyan hely, ahol bármikor szívesen fogadják őket.

SÁRPILIS nagy hangsúlyt és energiát fordít hagyományainak és szokásainak megőrzésére. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalabb generációkkal is megismertessük a néptánc, a sárközi hímzés és a gyöngyfűzés szépségeit és a sárpilisi Gerlice Madár Hagyományőrző Néptánc Egyesület tagjaival közösen  igyekszünk minden alkalmat megragadni erre, így a Tájházak Napját is.A rendezvény célja, hogy közelebb kerüljenek az emberek a tájházhoz, ne úgy tekintsenek rá, mint egy múzeumra, hanem mint a múltunk egy darabjára ahol őseink éltek.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support