„ JÖJJETEK BE KAPUIN HÁLAADÁSSAL, TORNÁCAIBA DÍCSÉRETEKKEL” 

Az Árpád kori műemlék Református Templomban a Paramuzsikusok közreműködésével vasárnap 14.00 órától kezdődik egy Hálaadó alkalom, keresztény énekekkel.Az összegyűjtött bibliai témájú tárgyakból kiállítást szervezünk. Közösségi program.A közösségi alkalom az elmúlt évhez hasonlóan helyi összefogással szerveződik. A Mások-Másképpen Alapítvány kezdeményezéséhez örömmel társult a Református és Görögkatolikus Egyházközség, az Alkotó Kéz Közhasznú Egyesület, a helyi önkormányzat és a Paramuzsikusok újra a vendégeink lesznek. Szeretettel várjuk a helyi lakosságot, a településről elszármazott családtagokat, a program iránt érdeklődő kedves vendégeket!
A megőrzött örökség: Szeretnénk feltárni, hogy Abod településen a népi építészeti elemeken túl, a népi tárgykultúrán keresztül mennyiben van jelen az a szellemi örökség, amit a bibliai alapú tárgyak képviseltek a település otthonaiban. Szeretnénk összegyűjteni azokat a bibliai alapú tárgyi emlékeket, amelyek eleink idejében ott voltak minden család otthonában. Az igehelyes fali táblák, házi áldások. Összegyűjteni, közkinccsé tenni, megőrizni ezeket a népi tárgyi emlékeket, amelyek kedvesek voltak egy-egy családnak. Szeretnénk beszélgetni is a téma mentén. Ezek a tárgyak ma mennyire fellelhetőek? Kapcsolódnak-e hozzájuk családi történetek? Milyen jelentőségük volt a családok életében? Mennyire volt identitásformáló szerepe?Mit mond ma nekünk ez az örökség?

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support