Fogadott ünnep a Fertőhomoki Tájházban Program: Szent György napjától Szent István napjáig a szombat délután fogadott ünnep volt Fertőhomokon, ezért nem volt szabad dolgozni, az emberek szentmisére mentek. Ennek okát egyesek egy valamikori dögvészben, mások jégverésében látták. A legenda szerint, amikor egyszer el akarták törölni az ünnepet, egy villám csapott a bíró asztalába. E fogadalmat felelevenítve tábori misét tartunk a tájház udvarán, megnyitjuk a tájház új kiállítását, egyúttal elindítjuk a szezont. Fellép a fertőhomoki Kajkavci tamburazenekar és tánccsoport. A megnyitót követően tavaszi zsongás néven kézműves foglalkozásokat tartunk kicsiknek és nagyoknak. Műsor: A zenekar műsorát főleg autentikus horvát népzene és népies műdalok alkotják, kiegészülve néhány saját szerzeménnyel, magyar dallal és klasszikus zenével. A tánccsoport különböző anyaországi és magyarországi horvát tájegység táncait mutatja be, köztük a helyi lakodalmas szokásokat megjelenítő Homoki lakodalmast. Kezdés időpontja: 18:00.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support