Felvidéki népviseletek babákon a tájunk házában Felvidéki népviseletes babacsaládok állandó kiállításának megtekintése. Előadás a felvidéki tájegységekről, viseleti csoportokról. Kézműves bemutató, buba-baba rongybabakészítés. Vándor-Láss: a község nevezetességeinek bemutatása. Bulcsu vezér lovasszobra (első lovasszobor Szlovákiában). Kitelepítettek és deportáltak emlékoszlopa. Milleniumi emlékpark: István király mellszobra, a Magyar Szentkorona másolata, Turul madár. Eszterházy János mellszobra; Petőfi szobor. Hídverő Társulás Kopjafája. Indulás a Babamúzeumtól szombaton 15:00-tól, vasárnap 15:00-tól.    Műsor: A tájház udvarán a Tordasi Asszonykórus ad ízelítőt a település és a környék népdalaiból. Kezdés időpontja: 11:30.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support