Kisütjük! Program: A Felpéci Tájház állandó kiállítását Géber József néprajzkutató mutatja be 10 fős csoportoknak. Kisütöttük, hogy a  tárlatvezetés ideje alatt a kenyérdagasztás és sütés folyamatát is bemutatjuk a Tájházak Napjára érkezőknek, így unalomra nem lesz idő. Aki még dolgozni is szeretne, gyúrhat pogácsát, mézes tésztát, abból készíthet aprósüteményt nefelejcses, tulipános mintával szaggatottat – sütés a kemencében – a gyerekek kézműves foglalkozásokkal tölthetik az idejüket. Az apukákra, férfiakra is gondoltunk. Megtekinthető lesz a fűrészüzem udvarán, működés közben  – Tájháztól 10 perc séta – az öreg Gatter! Túrázást kedvelők kisétálhatnak velünk a természetvédelmi területünkre, a 7 ha területen lévő, fokozottan védett ősborókásba, vagy a domboldal néhány meglévő pincéjénél borkóstoláson vehetnek részt. „A fáradékonyabbak” a Tájháznál is megtehetik ezt a kemence és a kisült pogácsa mellett, a pergola alatt.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support