„Nyitnikék” tavaszi kapunyitás III.A vendégek fogadása után a tájházban található népi emlékek és gyűjtemények, értékek bemutatására kerül sor. A konyhában pedig az 1955-1999-ig Vésztőn működő Gyomai Házipari Szövetkezet termékeinek bemutatására és a bedolgozott termékek készítésének megtekintésére is sor kerül. A készítő Kovács Imréné, akinek Gobelin kiállítása is megtekinthető. A folyosón a Nefelejcs Otthon Foglalkoztatójának emlék tárgyai és virágjaikból összeállított kiállítás, valamint vásár tekinthető meg. Ezután a kiülőben megtekinthető a „Féltve Őrzött Gyerekkor” Így babáztunk mi az 50-60-as években c. elkőadás. Lehetőség nyílik kemencében sült kelt tészták kóstolására is, továbbá bemutatkoznak népdalkörök.  15:00-kor pedig birkanyírásra kerül sor. Nyíró: Szabó Mihály

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support