A Tájházak Napja országos nyitó eseménye

az Ecseri Lakodalmas

Házigazda: az Ecseri Szlovák Tájház

Az esemény időpontja: április 22-23. 11.00 – 16.00

A Tájházak Napja országos központi megnyitó eseményeként a látogatók megtekinthetik az  Ecseri lakodalmast. A település leghíresebb néphagyományát feldolgozó eredeti szlovák nyelvű koreográfiát kiemelkedő ünnepi alkalmakkor mutatják be a településen. Ez az a tánc, melynek lépéseit minden ecseri néptáncos ismer és büszkén táncolja. Az elmúlt évtizedek alatt az ecseriek önazonosság tudatát jelentősen meghatározó alkotás a település kulturális életének esszenciája lett.

Program:

11.00:  Az ecseri lakodalmas bemutatása a tájház udvarán.

12.00: Az ecseri néptánccsoportok bemutatói

15.00: Az ecseri dalárda énekes programja

11.00-16.00: A tájház folyamatosan nyitva tart tárlatvezetéssel.

Kísérő programok:

–           Ecseri népviselet bemutatása és felöltése

–           Palicska készítés a lakodalmas kalácshoz

–           Fejviselet készítése

Tájházak Napja Albertirsán

Tájházak Napja a Csicsóka Tájházban Biharkeresztesen

Népi gasztronómia Demecserben

A Tájházak Napján, április 22-én 10 órától 15 óráig gasztronómiai és kulturális bemutatóval várják a látogatókat a Demecseri Tájházba, a település hagyományos népi ételeit is megkóstolhatják a résztvevők. A Demecseri Pendelyes Néptáncegyüttes, valamint a Demecseri Fúvószenekar fellépése gazdagítja a programot és lesz táncház is élőzenével. Az érdeklődők megtekinthetik a doni fotós – a település szülöttének, Reményi József főhadnagynak – emlékszobáját is.

Cím: Demecser, Boldogasszony tér

Telefon: 06/30/627-3056

E-mail: Kissné Kertész Katalin, info@tuzzomancok.hu (Szivárvány Egyesület)

Közösségi oldal: https://www.facebook.com/profile.php?id=100086605879256

Nyitva van a tájház kapu – Sárközi Tájház

A Sárközi Tájház nyitott kapukkal, díjmentes belépéssel, tárlatvezetésekkel, kézműves foglalkozással, hagyományőrző műsorral és egy vidám színdarabbal fogadja látogatóit a Tájházak Napján.

Április 23-án, vasárnap 9.00 – 11.00 – 13. 00 és 15.00 órakor tárlatvezetéssel mutatják be tájházukat,

délelőtt 9.00 és 11.00 óra között anyák napi kézműves foglalkozásra várják a gyerekeket,

14 órától Bognár Cecil tart előadását a Sárköz gyökerei címmel.

A nap folyamán a Decsi Hagyományőrző Férfikórus és a Csillagrózsa Hagyományőrző Néptáncegyüttes szórakoztatja a vendégeket.

A faluházban színházi előadással zárul a nap, 17.00 órától az „Azért a kis bolondságért” című darabot tekinthetik meg az érdeklődők.

Nyitott kapuk a Csorvási Szlovák Emlékházban

A Csorvási Szlovák Emlékház a Tájházak Napja alkalmából nyitott kapuk rendezvény tart. Egyedi hangulat és tárgyi világ repíti a múltba az érdeklődőket, amikor betérnek erre az udvarra és belépnek az emlékházba. A Csorvási Szlovák Önkormányzat méltő helyet alkított ki a helyi szlovákok történelmi emlékeinek. Célja, hogy bemutassa a múlt örökségeit. Az emlékház berendezési tárgyai a 19-20. századi szlovákság mindennapjait idézik.

A Tájházak Napján az udvaron hagyományos mesterségek (seprő készítés, szőnyegszövés, vasárnap kürtöskalács sütés) interaktív bemutatója, valamint mézkóstolás és egyéb érdekességek várják a látogatókat. Tárlatvezetésre mindkét nap 11.00, 13.00 és 15 órakor várják az érdeklődőket.

Cím: 5920 Csorvás, Rákóczi u. 17.

Telefon: Hugyik Erzsébet, 30/372-9705

E-mail: hugyikerzsebet@gmail.com

Közösségi oldal: https://www.facebook.com/emlekhaz.csorvasiszlovak

Tájházak Napja Buzsákon

A Buzsáki Népművészeti Tájház 2023. április 22-én, a Tájházak Napja elnevezésű programmal egyidejűleg nyitja meg ismét kapuit. A rendezvény alkalmából a 19. században épült tömésházban elhelyezett, „A Nagyberek népművészete, népi iparművészete” című kiállítás ingyenesen látogatható. Kísérő programként 10:00 órától 16:00 óráig csere-bere virág és palánta börze, kreatív kézműves foglalkozások (körmönfonás, hímzés, papírfonás) és kézműves vásár vár az idelátogatókra.

Cím: 8695 Buzsák, Fő tér 7.

Telefonszám: Teuer Lívia, 36 30/902 5254

E-mail: faluhaz@buzsak.hu

Tájházak Napja a Bátai Tájházban

Öreganyám kiskertje. Fűszerek, gyógynövények, festőnövények a parasztkertben

2023. április 22-én, szombaton 15.30-tól 19.30-ig.

Az állattartásra berendezkedett parasztudvarokban kevés hely jutott a kiskertnek. A ház előtt az utcai kerítésig néhány ölnyi területre szorítkozott. Öreganyám (Sávics szilém, Bozsér Józsefné Sávics Erzsébet, Báta,1886-1964) kiskertjéből a kerti virágok mellett gyógynövények, fűszernövények sem hiányoztak.

A hó alól kikandikáló hóvirág, majd a jácint, nárcisz, tulipán, kankalin, sárgaviola, szívvirág, gyöngyvirág, liliom, pünkösdi rózsa, bazsarózsa és még sok más virág nyílt ott. A rozmaring, kamilla, körömvirág, citromfű, levendula jó szolgálatot tett a különböző nyavalyák enyhítésében.

Programunkon a parasztkert jellegzetes virágait ismerhetik meg az érdeklődők. Ültetünk pillangó virágot, kerti violát, rézvirágot, estikét török szegfűt, körömvirágot; vetünk napraforgót és piros kukoricát a tájház kiskertjébe. Szó esik a tojásfestéshez használt festőnövényekről is.

A tájház látogatást és a programon való részvételt ezen a napon ingyenes mindenki számára, de örömmel fogadunk virágpalántát, virágtövet.

Tájházak Napja a Barlanglakás Emlékkiállításban

A Tájházak Napján a Barlanglakás Emlékmúzeumban megismerhetik az egyedülálló pincelakásokat. Ha teheti, látogasson el hozzánk a Barlanglakás Emlékkiállításba, Budafok egyik legrégibb muzeális kiállítóhelyére! Tárlatvezetők: Appel Péter és Terestyák Tamás.

Telefon: Gyönki Viktória, 06 20 424 9280

E-mail: gyonki.viktoria@klauzalhaz.hu

Herőke sütés a Boldogi Tájházban

A Tájházak Napján a Boldogi Tájházban herőkét sütnek a helyi hagyományőrző asszonyok, mindeközben népdalokat is tanítanak. Közösen muskátlit ültetnek és tárlatvezetéssel várják a kedves vendégeket, melyen megcsodálhatják az egykori gyöngyösbokrétás korszak lakodalmas menetét, ami bemutatja a híres boldogi viseletet és lakodalmas szokásokat.

Cím: 3016 Boldog, Kossuth út 32.

Telefon: Nagy György, 06/37/355-022

Tájházak Napja a Bogyiszlói Tájházban

A hagyományairól és népzenéjéről híres Bogyiszlón az idei Tájházak Napján is színes programmal várják a látogatókat:

Káposztás Nap a Szilasi Tájházban

A Káposztás Nap a település, valamint a Bódva-völgy népi konyháját idézi meg. A tájház portáján káposztás ételeket kóstolhatunk, a tornácon fotókiállítás nyílik. Az Agyagbanda Együttes népzenei együttes koncertjére 17 órától várják a mulatni vágyókat.

Tájházak Napja a Cinkotai Tájházban

Velünk élő Petőfi – Tájházak Napja a Petőfi Emlékévben április 22-én 10.00-tól 20.00-ig

Az 1950 óta Budapest XVI. kerületéhez tartozó falusias jellegű Cinkota egyik háza – amely a tájháztól csak egy utcányira van – arról nevezetes, hogy Petőfi Sándor Felhő és csillag című versét ehelyütt alkotta meg 1845 szeptemberében.

Petőfi Sándor

FELHŐ ÉS CSILLAG

Mikor isten a férfit teremté,

Homlokára szállt sötét ború,

Nem tudom mért?… csakhogy e borúból

Lett a felhő s égiháború.

Mikor isten a hölgyet teremté,

Örömében sírva fakadott.

Most is látni ez örömkönnyeknek

Cseppjeit, a sok szép csillagot.

Meghirdettünk egy alkotóművészeti versenyt a számos kerületi általános- és középiskola, neves gimnázium tanulói, illetve a kerületi lakos iskoláskorú gyermekek között. A tematikát Petőfi Sándor Felhő és csillag című versére alapoztuk.

A legjobb pályaműveket a Tájházak Napján állítjuk ki a Cinkotai Tájházban, ekkor kerül sor a díjátadóra is a tájház udvarán. Az eseményt követően szombaton 18 órától a Mirákulum Amatőr Színkör adja elő a „Pej legény és fakó lány” című Petőfi népszínművet. A programot megelőzően 10.00-tól ingyenesen óránkénti vezetéssel tekinthető meg a Cinkotai Tájház.

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 155-157.

Telefon: Nemes Dóra, 06/1/604-8342

E-mail: kapcsolat@helytortenet16.hu  

Zöldágjárás a Bodrogközi Múzeumportán

Tájházak Napja a Csökmői Tájháznál

Tüzet viszek, lángot viszek – Tájházak Napja Gyömrőn

Időszaki kiállítás megnyitó a Gyömrői Önkéntes Tűzoltó Egyesület 20. századi emlékeiből.

Fogadott ünnep a Fertőhomoki Tájházban

Szent György napjától (április 24.) Szent Iván napjáig (június 24.) a szombat délután fogadott ünnep volt Fertőhomokon, ezért nem volt szabad dolgozni. Az emberek szentmisére és litániára mentek.

A fogadott ünnep okát egyesek egy valamkori dögvészben, mások jégverésben látták. A legenda szerint, amikor egyszer el akarták törölni az ünnepet, egy villám csapott a bíró asztalába. Azóta mindig megtartották az ünnepet, egészen 1959-ig, a TSZ megalakulásáig.

A homokiak csak a ház körül dolgozhattak a fogadott ünnepen. Szent György napjának estéjén Szűz Mária tiszteletére olajat égettek, egy asztalon rozst és búzát terítettek szét, ennek a közepébe öntötték az olajat és meggyújtották.

Program:
15.15 órakor: búzaszentelés a Szent György szobornál
16.30: szabadtéri szentmise a tájház udvarán
17.30: Völgyi János hegykői képzőművész és költő kiállításának megnyitása.

Tájházak Napja az Algyői Tájházban

Tájházak Napja a Hosszúhetényi Tájházban

Tájházak Napja a Felpéci Tájházban

Csigatészta készítés az Egyeki Tájházban

Népdalkörök találkozója Edelényben, a Borsodi Tájházban

Szent György napi ünnepség a Dunaszentbenedeki Tájházban

Archív fotók idézik fel Nyugat-Bácska múltját a Doroszlói Tájházban

A tájház berendezésének és telkének megtekintésén túl, alkalmi fotó tárlatot láthatnak kedves vendégeink.

A kinagyított archív fotókat bemutató kiállításon Nyugat-Bácska három hagyományőrző közösségének (Doroszló, Gombos, és Kupuszina) egykori, igen látványos ünnepi öltözetét mutatjuk be, tárlatvezetéssel.

A kiállított fotókon látható öltözetelemek több, eredeti darabját is megtekinthetik, ezen kívül, fotógyűjteményünkből kivetítéssel, további fotóanyagot is láthatnak a rendezvény résztvevői. Díjmentes belépő és tárlatvezetés.

Hagyományőrző családi nap a Kisfaludi Tájházban

A kisfaludi Tájházat egy helyi suszter házában rendezték be, az egyik lakószobát Lutheránus, a másikat pedig római Katolikus szobadíszekkel, a falusiak által használt berendezésekkel.

Tavaszköszöntő a Kakucsi Tájházban

Nyitva van az aranykapu – Tájházak Napja Jászkiséren

A Jászkiséri Értéktárba felvett helyi értékeket bemutató tablók felavatása a Búzavirág Népdalkör és a Csete Balázs Általános Iskola közreműködésével.

  • Tárlat- és szakvezetés Szüle Katalin, Csete Balázs Honismereti Szakkör-tag közreműködésével április 22-én 11.00, 13.00 és 15.00 órás kezdettel
  • Önjáró tárlatvezetés mese mentén: Mese alsósoknak és Történet felsősöknek
  • Játékok:
    • időtöltés a Játékkertben memória- és ügyességi népi játékok között
    • golyó nemezelése gyapjúból
    • Egyéni ügyességi játékok: fráskarikázás, gombozás, kapókövezés

Az egésznapos rendezvényen hagymás zsíroskenyérrel és kökényvirág teával várják a vendégeket.

Cím: Jászkisér, Bocskai út 26.

Telefon: Lukácsi György, 06/57/550-130

Tavaszi nagytakarítás az Isaszegi Szlovák Tájházban

A tisztaszoba tárgyainak, berendezéseinek nagytakarítása, a májfaállítás előkészületei történnek meg 2023. április 22-én, szombaton és április 23-án vasárnap 12:00-tól 17:00-ig. Mindeközben szívesen látják az érkező vendégeket, akik megtekinthetik a hagyományos háromosztatú tájházat, a benne lévő bútorokat, textileket, kézimunkákat, a földműveléshez, állattartáshoz szükséges tárgyakat, szerszámokat és az 1875-1975 közötti időszakból megtalált iratokat, igazolványokat, okmányokat, korabeli bibliákat, szentképeket.

Cím: 2117. Isasaszeg, Templom u. 30.

Telefon: Fuferenda Lászlóné, 06/30/358-3135

E-mail: fuferenda.laszlone@gmail.com

Tájházak Napja az 50 éves Tisza-Tó körül – Kisköre

Hagyományőrző programok és kemencés finomságok Kiskörösön a Tájházak Napján

Hogyan készítették eleink a mindennapi kenyerüket – kenyérsütés a Kiskunmajsai Tájházban

Hogyan készítették eleink a mindennapi kenyerüket? Erre a kérdésre kaphatnak választ azok, akik 2023. április 22-én 10 órától részt vesznek a Kiskunmajsai Tájház és Kenyérsütőház programján, ahol gyakorló pék mutatja meg a résztvevőknek a kenyérkészítés ősi módozatát.

A felfűtött kemencében kisütik a foglalkozáson részt vevők által készített péktermékeket, amelyet az egész napot átívelő népzene és ismeretterjesztő előadás kísér. Az előadás témája a térség pásztoréletének hagyománya és eszközkultúrája, a Szent György napi szokások néprajza adja.

A fő program: dagasztás, tésztaformálás, és sütés, kenyérlángos kóstoló.

Ismeretterjesztő előadást tart műtárgyak bemutatásával: Honti Dorka, néprajzkutató, a Kecskeméti Katona József Múzeum munkatársa.

Tájházak Napja a makói skanzenben

Tájházak Napja Mátraszentimrén

Tájházak Napja Mecséren

Fotószínház, kézműves bemutatók, kemencés finomságok a monoki Tájházak Napján

Tájházak Napja Nagyberegen

Nagyrábén minden a sörről szól a Tájházak Napján

Tavaszváró a Nagysallói Tájházban

Örök Noszvaj – Tájházak Napja a Gazdaházban

Tájházak Napja az Orfűi Malmoknál

Az Orfűi Malmok nem szimpla múzeum. Felsorolni is nehéz, mennyi minden történik nálunk egy tavasztól őszig tartó időszak alatt. De igen, először is vannak a malmok. Három is. Nem csak gabonaőrlő, hanem papírkészítő és olajmalom is. Nem csak vízzel hajtott, hanem lóerővel járó szárazmalom is. Aki benevez nálunk a malomtúrára, egy izgalmas tárlatvezetés során avatjuk be a különböző típusú és korú őrlési módozatokba, az olajsajtolás és a hagyományos papírkészítés folyamataiba. A GARAT nem csupán a múzeum fogadóépülete és kávézó, ahol sütiműhelyünk finomságait is árusítjuk, de tavasztól őszig mozgalmas események színtere; egyaránt előfordulnak itt egy vagy többnapos minifesztiválok, külföldi előadók, népzenei és könnyebb műfajú koncertek, workshopok. A papírmalomban otthonra lelt grafikaműhely egyedi tervezésű, kézzel szitázott pólókkal és vászontáskákkal látja el a GARAT polcait. A Malmok tevékenységeinek legkedveltebbje azonban egyértelműen a kenyérsütés. Kézzel dagasztott, kovásszal érlelt, kemencében sült kenyér. Kell ezt tovább ragozni? Egyszer el kell jönni és megtapasztalni ezt a kis csodát az erdő szélén, aminek mi nap mint nap részesei vagyunk.

Április 22-23-án 10.00-tól 18.00-ig kedvezményes jegyárral napi öt tárlatvezetés várja a látogatókat az Orfűi Malmok kiállításaiban.

Nyitott Tájházak Napja Oszkón

A Körös Tájház tavaszi megnyitója a Tájházak Napján

Az “Ismerd meg a Tiszazugot” programsorozat keretében több tematikus utat szervezünk. Az első úti cél Öcsöd lesz, 2023. április 22-én 10 órától kedződően. A szervezetten érkező csoportokon kívül minden látogatót szívesen fogadnak. Az egyesület népművészei (szalmafonó, hímzők…) kiállítják alkotásaikat.

Őrtilosi Tájházak Napja

Pünkösdi Tájház Pomázon a Tájházak Napján

Ha már a tavasz megérkezett, itt az idő, hogy a Pomázi Örökség Tájház is „új ruhába” öltözzön!?
Idén a változatosság kedvéért nem a húsvéti ünnepkör köré épült a kiállítás, hanem a pünkösdi hagyományokkal és népszokásokkal ismerkedhetnek meg a látogatók!?
Lesz friss harmatban mosdás, ügyességi versenyek a fiatalabb és a gyermeklelkű idősebb korosztályok számára, valamint az elmaradhatatlan pünkösdi király és királyné választás!
Amire biztos számítani lehet: bot dobálás, verseny lovacskázás mely feladatokban a fiúk bizonyíthatják rátermettségüket a királyi címre, a királynét pedig a fejdísze alatt a leleplezésig egy kendővel rejtjük el.
Várunk mindenkit sok szeretettel!?

Tájházak Napja a Gerlice madár hagyományőrző egyesülettel Sárpilisen

Ingyenes tárlatvezetések a Sóstói Múzeumfaluban a Tájházak Napján

2023. április 22-én ingyenes tárlatvezetésre hívjuk és várjuk látogatóinkat 10.00 és 13.00 órai kezdettel. A tárlatvezetések középpontjában a skanzen épületei állnak, ahol több tájegység (szatmár, rétköz, nyírség) különböző építőkultúrája és lakáskultúrája figyelhető meg. Büszkén mutatjuk be folyamatosan megújuló épületeinket is, mely nyomán ezen a szombaton vályogvakolat-készítő workshopra várjuk a jelentkezőket. Gáspár János mester segítségével a jelentkezők elsajátíthatják a már 24. óráját élő foglalkozás apró fogásait, megtanulhatják a vályogvakolat készítésének mozzanatait.

Tájházak Napja a Szadai Tájházban

Tájházak Napja a Szaporcai Cifraházban

Eseményünk az alábbi tulajdonságok ritkán létrejövő közös metszetében: Az Ormánságban lesz. Az Ormánságról szól. Mélyebb tudást biztosít az Ormánságról. Bárki jól érezheti magát közben. A Tájházak Napja országos programsorozathoz kapcsolódik.

Az esemény részletei: https://www.facebook.com/events/784797396592232

Sok más mellett lesz zene, tánc, ormánsági ételek, a kiállításhoz stílusosan kapcsolódva diósviszlói borok… Várunk!

Programjaink:

10:00 – Pelikán Néptáncegyüttes – gyerektáncház, a 2022-ben újjáalakult siklósi együttes közreműködésével.

11:00 – A bodonyi búcsú

„A bodonyi faluvégen leányvásár lesz a héten” – Kurucz Réka néprajzkutató előadása az Ormánság leghíresebb leányvásáráról, a siklósbodonyi búcsúról.

Kiállítás – A siklósbodonyi búcsú szőlőhegyi emlékei.

13:00-tól – Ormánsági hagyományos ételek – Kötött tészta leves, kemencés rétes, egyebek…

14:00 – „Mónosokor Okorággal határos”
A Misina zenekar koncertje.

17:00 – Baksay Sándor „Patak banya”- egy ormánsági történet háttere – Dr. Kis-Halas Judit előadása.

18:00 – Pajtamozi – Földindulás (1939) – Ormánsági témájú film, Kodolányi János írása alapján.

Tájházak Napja a szegedi Napsugaras Tájházban

A parasztság munkája és élete során állandó kapcsolatban állt a természettel, ezért széles körű ismeretekkel rendelkezett az őt körülvevő világról (állatok, növények, természeti jelenségek). Ezeknek az ismereteknek eredünk a nyomába a nap folyamán különféle gyerek és felnőtteknek szóló programokon. Népi játszóház idei mottója régiből újat-  különféle régi eszközökből, anyagokból új használati tárgyakat készítünk. Mindezek mellett tájház április 22-én, szombaton egész nap ingyenes tárlatvezetéssel kultúrsétával várja a látogatókat.

10.00-18.00: Népi Játszóház- régiből újat

10.00-11.30: Alsóváros az irodalomban- kultúrséta

11.00-12.00:  Gyógyító növények világa és én – gyerekprogram

13.00-14.30: Alsóváros az irodalomban- kultúrséta

15.00-18.00: Boszorkánykonyha- játékok a természet kincseivel kicsiknek és nagyoknak

Szappanfőzés szépanyáink idejéből – látogatóban a szentistváni szappanfőzőnél

Kiss Mihály Mezőkövesd szomszédságában, Szentistvánon, az Ady Endre út 2. sz. alatti műhelyét nyitja meg a Tájházak Napján (2023. április 22-én, szombaton és április 23-én vasárnap 8-tól 18-ig) a látogatók előtt.

Tájházak Napja Szolnokon a Tabáni Tájházban

Tájházak Napja Tényőn a Maróti Zenekarral

Tájházak Napja és népzenei találkozó a Tihanyi Tájházaknál

2023-ban mi is csatlakozunk a kezdeményezéshez. Gyertek és ismerkedjetek meg Tihany történelmének egy szeletével.

Április 22-én, szombaton tavaszi Varróka Műhely keretében alkothatnak kicsik és nagyok. Ezen a napon kedvezményesen, 500.- Ft/fő áron látogatható a tájház.

Április 23-án, vasárnap a Varróka Műhely folytatódik, 14 órától pedig Népzenei Találkozó lesz nálunk. A Tihanyi Népzeneoktatás, a Tihanyi Asszonykórus és vendégeik várnak benneteket. A belépés ingyenes!

A tiszafüredi Nyúzó Gáspár Fazekasház is csatlakozott a Tájházak Napjához

A Tisza-tó 50. születésnapjához kapcsolódóan, közösen készülünk a szomszédos települések tájházaival a Tájházak Napjára. A tavaszi nyitás megünneplésére sok érdekes programmal várjuk a családokat minden helyszínen.

Egy kicsi madárka hozzám kezde járni – Tájházak Napja Tiszaújvárosban

Tájházak Napja Tordason

Értesítünk minden „Tájház Őrzőt” és minden Értékmegőrző Egyesületi tagot és pártolóinkat, hogy

2023. április 22-én (szombaton)

a Tordasi Tájház megnyitja kapuit.

Ez alkalomból az egyesület vezetősége szeretettel vár minden érdeklődőt, támogatót, a Tájház üzemeltetését segítőket, családtagjaival együtt, a Tájház és a kiállítás megnyitására (délelőtt 10 órára), majd az azt követő beszélgetésre, közös baráti együttlétre.

A megnyitón fellép és műsort ad a tárnoki Szlovák Önkormányzata énekkara és táncosai!

Nyitott Tájház – Családi nap Újhartyánban

Tájházak Napja Uszódon a Benedek Péter Emlékházban

Tájházak Napja a Vörsi Tájházban

2023. április 22-én, szombaton 09:00-tól 15:00-ig, 2023. április 23-án, vasárnap pedig 09:00-tól 14:00-ig ingyenes tájházlátogatásra várják az érdeklődőket.

Bejelentkezés és Információ:
Tel.: +36 70 774 2346

https://www.bfnp.hu/hu/program/tajhazak-napja-2023-04_22-23

Egy délután tájházi hangulatban Zétényben

2023. április 23-án, vasárnap 13.00-tól 17. 00-ig a Zétényi Tájház is szeretettel várja a Tájházak Napja látogatóit a következő programokkal:

Kézműves foglalkozás – a gyerekeket szövési lehetőség, morzsolás, népi játékok várják.

A Bazsarózsa Asszonykórus népdalokat énekel és tanít.

A tájházat (tisztaszobát, konyhát, középső szobát és a halász kiállítást) bemutatják a látogatóknak.

Lekváros és almás édességeket kóstolhatnak a résztvevők.

Kapcsolattartó: Kukó Miklós, tel.: 0907 588 586

Cím: Zétény (Zatin), Fő utca (Hlavná) 241/45 (Szlovákia, Bodrogköz)

Tájházak Napja Zsigárdon, a Kaszás Attila Tájházban a Petőfi 200 emlékév jegyében

Szervező a CSEMADOK Zsigárdi Alapszervezete    -Pro traditione Zsigárd PT.  

Kapcsolattartó: Baranyay Alajos, Baranyay Szabados Krisztina

Cím: Zsigárd – Szlovákia – 925 83 Žihárec, 634

Telefon/fax:+421918493659,+421907389074           e-mail: alajosbaranyay@gmail.com; szabados.krisztina@gmail.com

Tájházak Napja az Ipolyszalkai Tájházban

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support