Tájház adatbázis

Válassza ki a kívánt megyét

Petőfi Sándor Emlékmúzeum

Petőfi Sándor fiatalkorának egyik fontos helyszíne. A kiállítással berendezett épület ragyogó képet nyújt a 19. század népi életformájáról, hagyományáról és irodalmáról."    A programban megismerhetjük a szalkszentmártoni hagyományokat, Hrúz Mária konyháját és Petőfi kedvenc ételeit, ízelítőt kaphatunk a kor világából.

Részletek

Német Nemzetiségi Tájház Harta

A ház bemutatja a hartai németek lakáskultúráját, egyedi festett bútorokat, népviseletét, konyhai és használati eszközeit.

Részletek

Kiskunhalasi Tájház


1879-ben építették ezt a nádtetős, faoszlopos tornácú parasztházat. A szabadon álló, földszintes, deszkaoromzatos, náddal fedett nyeregetetős épület hosszabbik oldalával az utcavonalra néz. Belépve az épületbe, a bejárattal szemben, középen szabadkéményes konyha emlékeztet az elmúlt korokra. A háromosztatú épületben a konyhából nyílik a tisztaszoba, melyet hálószobának is használtak.

Részletek

Érsekhalma Tájháza


A faluban lévő legrégebbi parasztházból hozott létre tájházat közösségi összefogással az Együtt Érsekhalmáért Egyesület. Az ide látogatók a helyi használati tárgyakat, földművelő eszközöket, és az egykori életformát ismerhetik meg. A tájegységhez illeszkedő hagyományoknak megfelelő növények vegyes kiültetésével a régi paraszti kert hangulatát varázsolják elő.

Részletek

Élményfüzér Kiskunmajsán és kistérségében


Cím: 1. Kiskunmajsa, Ady Endre u. 54.
         2.  Kiskunmajsa, Iskola u. 8-10.

Részletek

Dunaszentbenedeki Tájház

Április 27-én 16 órától helyi óvodások és iskolások elevenítik fel a Szent György napi népszokásokat. A meghívott hagyományőrző csoportok a térség dalaiból és néptáncaiból adnak ízelítőt.

Részletek

Császártöltési Sváb Tájház

A házat Walter Boldizsár és első felesége, Angeli Mária építette 1896-ban. Az épületet 1996- ban vásárolta meg az Önkormányzat múzeumi célokra. A berendezést helyben gyűjtött tárgyak adják.

Részletek
Feliratkozás Kezdőoldal hírcsatorna csatornájára