Zalaszentgyörgyi Porta Tájház

8994 Zalaszentgyörgy Kossuth u. 65.
+36-70/360-0955, +36-30/247-0066
H 16.00.-18.00. , P 16.00.-18.00. + Előzetes egyeztetés alapján.
Felnőtt: 500 Ft, diák/nyugdíjas: 300 Ft.
www.kovacsdiszfaiskola.hu, www.zalaszentgyorgytajhaz.hu
kovacsdezso.zsztgy@gmail.com
Buday Ibolya

A ház 1885-ben már állt. Egészen 2008-ig lakott volt. A Zala-völgyére jellemző tagolódás figyelhető meg: lopott tornác, tiszta szoba-konyha-hátsó szoba-kamra-istálló-pajta. Az első traktus a két világháború közti időszaknak megfelelően van berendezve, a középparaszti létet mutatja be . A kamra bemutatja a paraszti élet használati tárgyait, szerszámait. Itt látható a kertészeti kiállítás, grafikus növényi ábrázolások. Az istálló átalakult Buday-teremmé és állandó kiállításként a Zalaszentgyörgyi történelmet bemutató kép sorozat látható itt.

A pajta használati eszközöket mutat be. Jelenleg I. világháborús kiállítás található benne. A portán kültéri kemence, kukorica góré, méhes, hidas (ól) látható. A hátsó kertben régi gyümölcsfajták és gyógynövénykert található. A Tájház udvarán található fürdőben illemhely és tisztálkodási lehetőség van. A Tájházban képeslapok, daloskönyvek, Zalaszentgyörgyi Templom ismertető és helyi termékek kaphatók Zalaszentgyörgyi védjeggyel.  

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support