Fertőhomoki Tájház

9492 Fertőhomok, Akác u. 10.
99/376-087
Áprilistól novemberig Sz-V 10.00-12.00, 13.00-18.00
www.fertohomok.hu
fertohomok@fertohomok.hu

A Magyarországi Tájházak Szövetsége 2004-ben „Az év tájháza” elismerő címet adományozta a tájháznak.

A tájház első szobájában és konyhájában az 1930-as éveket bemutató lakásbelső tekinthető meg. A szobában az akkori szalmazsákos ágyak, sublót, szekrények – bennük gazdag textilgyűjtemény – bölcső, vaskályha, varrógép és szentképek találhatók. Az eredeti horvát népviselet is bemutatása is megtörtént.

A szoba hajópadlós. A konyhában az eredeti kemence mellett csikó sparhelt, valamint konyhai eszközök, vízpad került elhelyezésre. A konyhaasztal fölött egy néprádió látható. A második szoba innen nyílik. Ezt valószínűleg a valamikori kamrából alakították ki. Ebben a helyiségben helytörténeti dokumentumok és időszaki kiállítások tekinthetők meg.
Az egykori istálló kortárs művészek kiállítóhelye, ahol évente három-négy művész mutatkozhat be. Az udvart az ólak és a pajta zárja le, ahol a térségre jellemző mezőgazdasági foglalkozások eszközeit tekintheti meg a látogató.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support