Felvidéki Népviseletes Babacsaládok Háza – Babamúzeum

946 35 Búcs, Fő út 11. , Komárom járás, Felvidék
Vasárnaponként 14.00-16.00., Telefonos egyeztetés után bármikor!
Felnőtt: 1.- Euro, gyermek : 0.50 Euro vagy tetszés szerinti támogatás
www.babamuzeum.eu, www.babamuzeum.eu

Jóakaratú támogatók, pedagógusok, szülők, néprajzkutatók és sok-sok segítő közreműködésével jött létre ez a páratlan népviseltes babagyűjtemény és babamúzeum. Az első kiállítás 1998.március 15-én Komáromban volt. A kiállítási anyag folyamatosan bővült. Jelenleg Dél-Szlovákia 56 településéről  vannak kiállítva a népviseltben öltöztetett babacsaládok, nevezetesen a nagymama, nagypapa, fiatalasszony, fiatalember, lányka, fiúcska és csecsemő. A vándorkállítás agyagát  nagy érdeklődéssel kisérve mutattuk be 260 helyszínen, a  Felvidéken, Magyarországon és a különböző ünnepi sokadalmakon, még a Hannoveri Expo világkiállítéson is jelen voltunk, 2000-ben.
2010 májusától pedig állandó kiállítási helyen, Búcson egy erre alkalmas, a régióra jellemző felújított parasztházban helyeztük el  a gyűjteményt.
A tájunkra jellemző, hosszú gangos Népviseletes Babák  Házát a Kultúráért és Turizmusért Társulás  a támogatók és pályázatok seítségével gondozza. A  polgári társulás tagjai szeretettel várják a látogató fiatalokat, időseket és a  Felvidék népművészete, öltözködési kultúrája és a hagyományai iránt határtalanul érdeklődőket.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support