Duba Tájház – Garamszentgyörgy

Jur nad Hronom/Garamszentgyörgy 32., 935 57, Szlovákia
+421 949 549015
Előzetes bejelentkezés alapján: a +421 949/549015-ös vagy +421 36 / 779 3021-es telefonszámon!
1 EURO
www.dubatajhaz.sk
gizella.duba@gmail.com
Duba Ernőné

Családi tájházunk a Lévai járás Garamszentgyörgy (Jur nad Hronom) nevű községben található a Felvidéken, 37 km-re a magyar határtól – Ipolyság, Sahy, Parasapuszta. Festői környezetben található a Garam bal partján, Ipolyság, Léva és Zselíz vonzáskörzetében. Tájházunk nem egy a sok közül, de egyedülálló a maga nemében azáltal, hogy nem csak egy-két berendezett helységgel büszkélkedhetünk, hanem 1860-as évekből származó eredeti családi otthon várja látogatóit több száz berendezési tárggyal és eredetien berendezett helységekkel s mindehhez csatlakozik az iskolamúzeum, ahol az 1900-as évekből összegyűjtött református egyházi iskola dokumentációját és berendezését őrizzük.

A vályogtéglából épített épülethez tágas udvar is tartozik, ahol alkalom nyílik játszóházra, népi  mesterségek bemutatására, kemencézésre. A tájházat működtető polgári társulás és a család célja, hogy megőrizze, ápolja és gondozza elődeinek, a dolgos parasztembereknek tárgyi és szellemi hagyatékát, oly módon, hogy másoknak is megmutassa. A Duba tájházban hozzáértő, lelkes vendégfogadókat találunk, mindenkit tágra nyílt kapukkal várnak.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support