Boldogi Tájház

3016 Boldog Kossuth út 32.
37/ 355-262
Hétfőtől vasárnapig 8-16.00-ig, bejelentkezés alapján
250 Ft
www.boldog.hu
konyvtar@boldog.hu
Barócsi Barbara Ujváry Ferenc Művelődési Ház és Könyvtár

Boldog község lakossága a mai napig hűen ápolja a hagyományokat, őrzi népviseletét. A boldogi ember méltán büszke népviseletére, melyet sokan még ma is hordanak a faluban.

A falusi közösség számára a tájház testesíti meg mindazt a történelmi-néprajzi örökséget, melyet őseiktől kaptak. A viselet kiállítás gazdag anyaga az 1871-ben épült ház lakószobájában található. Az “…és Boldogon éltek…” címet viselő, a boldogi lakodalmat bemutató állandó kiállítás az 1925 és 1945 között tartott boldogi lakodalmak résztvevőit megörökítő fényképfelvételek és a kiállítás tárgyi anyaga alapján – a kisgyermekektől az ifjú páron át az idősebb generációkig – a korabeli falu ünnepi viseletét mutatja be. Szeretett falum, Boldog – címet kapta Kunkovács László fotóművész állandó kamara kiállítása, melyet a
tájház hátsó helyiségében tekinthetnek meg a látogatók.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support