Bodrogközi Múzeumporta

3973 Cigánd, Fő út 54. (Falumúzeum) + Református Templom
47/534-418; 20/238-4005
Diák/nyugdíjas 400 Ft, Felnőtt 700 Ft, Csoportos 500 Ft, Sétálójegy: 200 Ft
www.cigand.hu, www.muzeumporta.hu https://www.facebook.com/cigandvaros.hivatalosoldala
muvhaz@cigand.hu
Némethy András

Cigánd a Bodrogköz városa…

Cigánd a magyarországi Bodrogköz egyetlen városa. Az itt található falumúzeum betekintést nyújt a város múltjába. A szőttes házban a bodrogközi népművészet textil és kender feldolgozású tárgyát tekinthetjük meg. A helytörténeti tárlaton megismerkedhetünk a város történetével, nagyjaival, informálhatunk a folyószabályozásról, valamint láthatjuk azt az oklevél másolatot ahol először említették a települést. A múzeumban természetesen a tisztaszoba is helyet kapott, mely az 1920-as évekből való. Láthatunk régi sátoraljaújhelyi festett bútorokat, festményeket, régi családi fényképeket, tányérokat és a mindennapi élet tárgyait. A pitvarban egy igazi kemencét is találunk, melyet egy kőműves édesapjától eltanuló Cigándi lakos készített.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support