Dabas és Térsége Kézműves Egyesület mestereinek bemutatói és foglalkozásai, népi játszóudvar, Kállai Magdi füvesasszony portája és a Szent Iván napi szokásokat felelevenítő népi játékok és programok várják a családokat.
Ráhangolóként Németh Béla és Kürti László citeramuzsikájával hívogatjuk az érdeklődőket. Majd a Hecsedli Néptáncműhely felnőtt csoportja lép fel. Berta Alexandra, Junior Prima Díjas citerás és népdalénekes közös éneklésre invitál. Kovács Henrik a Lippogó néptánc és népi játék módszertan képzésvezetője táncba várja a családokat. A Pompás Napok csapata a játszani vágyókat dalokkal, körjátékokkal várja.
A programhoz kapcsolódik egy különleges éjszakai túra az Ócsai Tájvédelmi Körzetben. Túravezető segít az éjszakai kalandozást a Selyem-réti tanösvényen. A Szent Iván napi program 14.00-19.00 között programjeggyel látogatható, amely a programokon való részvételt és a tájházegyüttes gyűjteményeinek megtekintését tartalmazza.
Felnőtt jegy: 950 Ft/fő, Gyermek, nyugdíjas, pedagógus jegy: 600 Ft/fő, Csoportos jegy (min. 10 fő esetén):750 Ft/fő, Ócsai látogatóknak: 300 Ft/fő.
A Szent Iván éji túra 20.00-kor indul a Selyem-réti tanösvény parkolójából. A túra könnyű, jól járható terepen vezet. Várhatóan 2 óra időtartamú. Zárt ruházat, szúnyogriasztó, zseblámpa ajánlott. A túra díja :1.500 Ft, kedvezményesen 750 Ft/fő. Kedvezményre jogosultak: gyermek, diák, nyugdíjas és az Ócsai Tájház Szent Iván napi programjának karszalagját felmutató vendégeink.
A programra várjuk egyéni vagy csoportos jelentkezésüket az ocsaitajhaz@dinpig.hu címen vagy a +36 30 494 3368-as telefonszámon.
2364 Ócsa, Dr. Békési Panyik Andor u. 4-6.2017. június 24., 14.00-19.00

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support