Dabas és Térsége Kézműves Egyesület mestereinek bemutatói és foglalkozásai, népi játszóudvar, Kállai Magdi füvesasszony portája és a Szent Iván napi szokásokat felelevenítő népi játékok és programok várják a családokat.
Ráhangolóként Németh Béla és Kürti László citeramuzsikájával hívogatjuk az érdeklődőket. Majd a Hecsedli Néptáncműhely felnőtt csoportja lép fel. Berta Alexandra, Junior Prima Díjas citerás és népdalénekes közös éneklésre invitál. Kovács Henrik a Lippogó néptánc és népi játék módszertan képzésvezetője táncba várja a családokat. A Pompás Napok csapata a játszani vágyókat dalokkal, körjátékokkal várja.
A programhoz kapcsolódik egy különleges éjszakai túra az Ócsai Tájvédelmi Körzetben. Túravezető segít az éjszakai kalandozást a Selyem-réti tanösvényen. A Szent Iván napi program 14.00-19.00 között programjeggyel látogatható, amely a programokon való részvételt és a tájházegyüttes gyűjteményeinek megtekintését tartalmazza.
Felnőtt jegy: 950 Ft/fő, Gyermek, nyugdíjas, pedagógus jegy: 600 Ft/fő, Csoportos jegy (min. 10 fő esetén):750 Ft/fő, Ócsai látogatóknak: 300 Ft/fő.
A Szent Iván éji túra 20.00-kor indul a Selyem-réti tanösvény parkolójából. A túra könnyű, jól járható terepen vezet. Várhatóan 2 óra időtartamú. Zárt ruházat, szúnyogriasztó, zseblámpa ajánlott. A túra díja :1.500 Ft, kedvezményesen 750 Ft/fő. Kedvezményre jogosultak: gyermek, diák, nyugdíjas és az Ócsai Tájház Szent Iván napi programjának karszalagját felmutató vendégeink.
A programra várjuk egyéni vagy csoportos jelentkezésüket az ocsaitajhaz@dinpig.hu címen vagy a +36 30 494 3368-as telefonszámon.
2364 Ócsa, Dr. Békési Panyik Andor u. 4-6.2017. június 24., 14.00-19.00