Pásztorház – Gyenesdiás

Tájházak Napja 2021: 

Esemény időpontja: június 26.
13 órától   a Pásztorházban Kézműveskedés – körmönfonás és egyéb fonalmunkák
15 órától a Diási Vízimalom Pékmúzeum Festetics Fűszerkert és Herbáriumban gyógynövény bemutató Wágenhofferné Pohl Magdolna szakmai vezetésével (Malom u. 5.)
17 órától a Pásztorházban Dödöllekészítés és kóstoló a helyi nyugdíjas klubosok közreműködésével 


Cím: 8315 Gyenesdiás, Kossuth L. u. 97
Megye: Zala
Nyitva tartás: 2017. április 22., szombat 15 -tól  17 -ig
Belépődíj: Ingyenes

Kapcsolattartó: Gyenesdiási Köz-Kultúra Alapítvány, Hársfalvi Györgyné
Tel.: 83/314-507, 30/ 342-3934
E-mail: harsfalvi.gyorgyne@gmail.com, gyenesdiaskulura@gmail.com

Tájházak Napja 2017: 

Fűszer és gyógynövény bemutató  a Gyenesdiási Kertbarát Kör közreműködésével. Gyapjúfeldolgozás –  ismerkedés a rokkával Szőkéné Hajduk Andrea segítségével.

Tájházak Napja 2016: 

Program: A Pásztorházban működő kosárfonó szakkör munkáiból kiállítás, kosárfonás bemutató. Állatsimogató: a Festetics Imre Állatpark kis lakói jönnek vendégségbe. Palacsintasütés és kóstolás.
Műsor: Ízelítő a Gyenesdiási Dalárda és a Gyenesi Négyes januárban megjelent „Katonaság nagy uraság” katonadalos CD-jéről. Kezdés 17:00-tól.

Tájházak Napja 2015: 

Bujtor Tibor és Szabó Elemér helyi fafaragó népi iparművészek bemutatkozása. Az érdeklődők elleshetik és kipróbálhatják a pásztorfaragás fortélyait. A pásztorház szakköröseivel kipróbálhatják a kosárfonást is. A munkában megfáradtakat helyben sütött tócsnival kínáljuk.

Folklórműsorok:
Szombaton 17:30-tól a Gyenesdiási Népdalkör és a Gyenes Néptáncegyüttes műsora, Vasárnap 11:00-tól a Gyenesi Négyes (tekerőlant, citera, duda, tárogató, ének) és a Gyenesdiási Dalárda (férfikórus), valamint a Gyenes Néptáncegyüttes műsora.

Share/Save