PARTNEREINK

A Magyarországi Tájházak Központi Igazgatósága 2017. április 1-től működő szervezeti egység a Szabadtéri Néprajzi Múzeumon belül, melynek fő feladatkörébe a magyar és határon túli magyar vonatkozású tájházak szakmai segítő és koordinációs, tudományos feladatai tartoznak. A tájházak fenntartóinak és vezetőinek tájékoztatása, képzése, szaktanácsadói és mentorhálózat létrehozása és működtetése is a munkájuk részét képezi.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum fő feladata a népi építészet, lakáskultúra és életmód kutatása, tárgyi és szellemi emlékeinek gyűjtése a magyar nyelvterületen, ezen örökség őrzése, közzététele. A szokások bemutatásával segíti a népi hagyományok jobb megértését és mai használhatóságát.

A Pulszky Társaság-Magyar Múzeumi Egyesület fő feladata a múzeumok társadalmi elismertségének megőrzése és emelése. Múzeumi fejlesztések kezdeményezője és véleményezője. Internetes folyóirata a Magyar Múzeumok Online.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum igazgatóságaként működik. Törekvésük, hogy a múzeum, mint az egyik legfontosabb iskolán kívüli oktatási helyszín, elnyerje méltó helyét a közoktatásban. Képzéseket szervez, koordinátori hálózatot működtet, letölthető szakanyagokat kínál.