PARTNEREINK

A Magyarországi Tájházak Központi Igazgatósága 2017. április 1-től működő szervezeti egység a Szabadtéri Néprajzi Múzeumon belül, melynek fő feladatkörébe a magyar és határon túli magyar vonatkozású tájházak szakmai segítő és koordinációs, tudományos feladatai tartoznak. A tájházak fenntartóinak és vezetőinek tájékoztatása, képzése, szaktanácsadói és mentorhálózat létrehozása és működtetése is a munkájuk részét képezi.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum fő feladata a népi építészet, lakáskultúra és életmód kutatása, tárgyi és szellemi emlékeinek gyűjtése a magyar nyelvterületen, ezen örökség őrzése, közzététele. A szokások bemutatásával segíti a népi hagyományok jobb megértését és mai használhatóságát.

A Pulszky Társaság-Magyar Múzeumi Egyesület fő feladata a múzeumok társadalmi elismertségének megőrzése és emelése. Múzeumi fejlesztések kezdeményezője és véleményezője. Internetes folyóirata a Magyar Múzeumok Online.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum igazgatóságaként működik. Törekvésük, hogy a múzeum, mint az egyik legfontosabb iskolán kívüli oktatási helyszín, elnyerje méltó helyét a közoktatásban. Képzéseket szervez, koordinátori hálózatot működtet, letölthető szakanyagokat kínál.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support