Hírek és rendezvények

Vilma-napi hagyományőrzés meghívó

A Vilma Háza Alapítvány szerettel meghív mindenkit a 2021.

Részletek

I. Közép-Dunántúli Regionális Tájháztalálkozó

​Az I. Közép-Dunántúli Regionális Tájháztalálkozóra 2021. 08 31-én, kedden Veszprémben a Laczkó Dezső Múzeumban (Erzsébet sétány 1.) kerül sor, melyre a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Részletek

A tájház éjszakája Balatonkenesén

A tájház éjszakája - 30 éves a Tájház.

Programok a mellékletben.

Részletek

Népi Építészeti Nyári Egyetem

A NaturArch Házépítő Kft. és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Magyarországi Tájházak Központi Igazgatósága közös Népi Építészeti Nyári Egyetemet szervez

Részletek

IX. TÁJHÁZAK NAPJA felhívás

Idén is alkalmat szeretnénk teremteni arra, hogy az év egy kiemelt napján tájházaink az érdeklődők figyelmének középpontjába kerülhessenek, ezúttal azonban meghittebb, kevesebb látogatót váró, főként szabadtérre tervezett, az aktuális járványhelyzethez igazodó programokkal tárják ki kapuikat vendégeik előtt.
A Tájházszövetség 2021-ben rendhagyó módon Szent Iván éjjelét, vagyis a június 23-áról 24-ére virradó éjszakát követő hétvégére hirdeti meg a Tájházak Napját, az ilyenkor szokásos nyárközépi tűzgyújtással egyben a megtisztulást és az újjászületést jelképezve.

Részletek

Év Tájháza pályázat

A Magyarországi Tájházak Szövetsége – alapítóinak szándékát szem előtt tartva – a kárpát-medencei tájház-mozgalom népszerűsítése, értékeinek széles

Részletek

Az Év Tájházvezetője a Marosán család

A Magyarországi Tájházak Szövetsége pénteken tartott online közgyűlésén Az Év Tájházvezetője elismerésben részesítette a biharkeresztesi Csicsóka Tájházat létrehozó és a hagyománytisztelet szellemében működtető Marosán családot, név szerint Marosán Györgyöt, feleségét: Juditot és lányukat: Grétát.

Részletek

Meghívó Tájházi Műhelybe

A Tájházi Műhely a Magyarországi Tájházak Központi Igazgatóságának és a Magyarországi Tájházak Szövetségének közös rendezvénye, mely elsősorban táj

Részletek

Meghívó közgyűlésre

A Magyarországi Tájházak Szövetsége tisztelettel meghívja tagjait online közgyűlésére, melyet 2021.

Részletek

Népi Építészeti Program

A Teleki László Alapítvány gondozásában működő Népi Építészeti Program 2021. április 30-án újra megnyitotta a lehetőséget a kérelmek benyújtására.

Részletek

Oldalak

Feliratkozás Kezdőoldal hírcsatorna csatornájára