Héregi Tájház


Tájházunkban állandó kiállítás látható Héreg életére jellemző berendezési tárgyakból, eszközökből, a falusi gazdálkodás szerszámaiból.

Cím: 2832 Héreg, Fő út 94.
Megye: Komárom-Esztergom
Nyitva tartás: 2016. 04. 23., szombat 09:00-15:00
Belépődíj: ingyenes
További információk: www.hereg.hu

Kapcsolattartó: Nieszner József
Tel.: 34/ 372-665
E-mail: nmidia90 @gmail.com

Tájházak Napja 2018: 

Tájházunkban állandó kiállítás látható Héreg életére jellemző berendezési tárgyakból, eszközökből, a falusi gazdálkodás szerszámaiból.

 

Tájházak Napja 2016: 

Nyitott ajtók, elfeledett ízek

Program: Tájházunkban állandó kiállítás látható Héreg életére jellemző berendezési tárgyakból, eszközökből, a falusi gazdálkodás szerszámaiból. Az egész napos tárlatvezetésen túl óránként a héregi fiatalok műsorral kedveskednek. A helyi nyugdíjas klub tagjai pedig elfeledett ételekkel kedveskednek a látogatóknak.

Tájházak Napja 2015: 

Elfelejtett ízek a Tájházban

A helyi nyugdíjas klub tagjai a korábbi évekhez hasonlóan olyan ételkülönlegességeket készítenek el a tájház udvarán, melyek szinte már feledésbe merültek. A nagyszülők és dédszülők receptjei, s a felhasznált nyersanyagok olyan értéket képviselnek, melyeknek nem szabad feledésbe merülniük. Harmadik alkalommal veszünk részt a nyílt napokon és célunk a tájház bemutatásán túl, hogy az elfelejtett ízek ismételten előkerüljenek.

Tájházak Napja 2014: 

Régi héregi ételek készítése a nyugdíjas klub tagjaival, tárlatvezetés.

Share/Save