Mátyusföldi Muzeológiai Társaság, Nagyszombati Kerületi Önkormányzat-Galántai Honismereti Múzeum, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a Magyarországi Tájházak Szövetsége tisztelettel meghívják Önt a Hagyományok és értékek XIV. című szemináriumra, amelyre 2016. július 6-án (szerdán) 10.00 órai kezdettel a Galántai Honismereti Múzeumban kerül sor.
Program:10.00-11.20 KöszöntőkAdriana Lančaričová, a Galántai Honismereti Múzeum megbízott igazgatójaDanter Izabella, a boldogfai Mátyusföldi Muzeológiai Társaság elnökeElőadásokKeppert József – Múzeum, kiállítások és történeti épületek Galántán, Esterházyak és GalántaSzabó Balázs – Műtárgyvédelem tájházi környezetben – a műtárgyak megőrzésének gyakorlataKovács Levente – A fából készült tárgyak védelme a tájházakban11.20-11.30 kávészünet, frissítőNagy Hajnalka – A textilből készült tárgyak védelme a tájházakbanRózsa Lőrinc – Műtárgyvédelem mozgóképeken – fém, fa, bőr, textil, papír, kerámia12.10 ebéd13.00-15.00Danter Izabella – A Galántai Honismereti Múzeum kiállításaiKovács Levente – Szabó Balázs – Rózsa Lőrinc – Nagy Hajnalka – Mit tehetek a tájházam tárgyaiért – konzultáció, a restaurátorok gyakorlati bemutatója, amelybe a résztvevők bekapcsolódhatnak, ezért kérjük, hogy hozzanak kötényt a munkához!
A program keretében bemutatjuk a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Tájházak megőrzésének gyakorlata című időszaki kiállítását.
Részvételi szándékát a mellékelt jelentkezőlap kitöltésével és visszaküldésével kérem, jelezze2016. június30-ig
a következő címen:Danter Izabella, 925 26 Boldog 159.Tel./fax: 02 45915298Mobil: 0904 267745, 0918 677068e-mail: danter@stonline.sk