Mátyusföldi Muzeológiai Társaság, Nagyszombati Kerületi Önkormányzat-Galántai Honismereti Múzeum, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a Magyarországi Tájházak Szövetsége tisztelettel meghívják Önt a Hagyományok és értékek XIV. című szemináriumra, amelyre 2016. július 6-án (szerdán) 10.00 órai kezdettel a Galántai Honismereti Múzeumban kerül sor.
Program:10.00-11.20 KöszöntőkAdriana Lančaričová, a Galántai Honismereti Múzeum megbízott igazgatójaDanter Izabella, a boldogfai Mátyusföldi Muzeológiai Társaság elnökeElőadásokKeppert József – Múzeum, kiállítások és történeti épületek Galántán, Esterházyak és GalántaSzabó Balázs – Műtárgyvédelem tájházi környezetben – a műtárgyak megőrzésének gyakorlataKovács Levente – A fából készült tárgyak védelme a tájházakban11.20-11.30 kávészünet, frissítőNagy Hajnalka – A textilből készült tárgyak védelme a tájházakbanRózsa Lőrinc – Műtárgyvédelem mozgóképeken – fém, fa, bőr, textil, papír, kerámia12.10 ebéd13.00-15.00Danter Izabella – A Galántai Honismereti Múzeum kiállításaiKovács Levente – Szabó Balázs – Rózsa Lőrinc – Nagy Hajnalka – Mit tehetek a tájházam tárgyaiért – konzultáció, a restaurátorok gyakorlati bemutatója, amelybe a résztvevők bekapcsolódhatnak, ezért kérjük, hogy hozzanak kötényt a munkához!
A program keretében bemutatjuk a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Tájházak megőrzésének gyakorlata című időszaki kiállítását.
Részvételi szándékát a mellékelt jelentkezőlap kitöltésével és visszaküldésével kérem, jelezze2016. június30-ig
a következő címen:Danter Izabella, 925 26 Boldog 159.Tel./fax: 02 45915298Mobil: 0904 267745, 0918 677068e-mail: danter@stonline.sk

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support