Tavaly rendeztük meg először a Falusi Forgatag elnevezésű rendezvényünket a Tájházban. A hagyományos paraszti életet szerettük volna feleleveníteni, érzékletesebbé tenni a mai kor embere számára.
Felelevenítettük a régi, hagyományosan felsőtárkányi mesterségeket, elsősorban a mészégetést. Idén is szeretnénk folytatni ezt a hagyományt. A látogatók megismerhetik és kipróbálhatják a fazekasságot, fafaragást, kosárfonást, szövést, fonást. Tervezzük egy újabb hagyományos tárkányi mesterség (faszénégetés vagy vályogvetés) bemutatásást. A tájházban a látogatók megtekinthetik a régi lakóház hagyományos berendezését. A gyerekek játékos feladatokon keresztül fedezhetk fel a régi tárgyakat. A vendégeket ízletes gunárnyakkal és illatos gyógyteákkal kínáljuk. Néptáncbemutató, bábelőadás, mesemondó előadását tekinthetik meg a látogatók. A kicsiket népi játékokkal várjuk. A tornácon helyi kézművesek, őstermelők kínálják portékáikat.
Helyszín: Felsőtárkány Fő út 198 Időpont: 2015. szeptember 27.http://www.felsotarkany.hu/hu/turizmus-rendezvenyek

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support