Tisztelt, népi kézművesség ill. kismesterségek iránt Érdeklődők!
A Vajdasági Magyar Folklórközpont/VMF ALAPSZINTŰ népi hímzés, szövés, fazekas és csipkekészítő, tanfolyamot szervez ismét mindazok számára, akik a magyar népi kultúra tárgyi hagyatékáról többet  szeretnének megtudni, a jelzett kézműves szakágak ill. népi kismesterség egyikével behatóan kívánnak foglalkozni: keresetkiegészítés céljából, vállalkozói szándékkal, a tárgyalkotó népművészet alkotójaként, népi iparművész cím megszerzése céljából, valamely szakág szakköri, ill. gyermek kézműves foglalkozás vezetésével kívánnak foglalkozni, vagy e szakágak területén kívánnak továbbtanulni.A 140 órás tanfolyam elméleti és gyakorlati előadásokból áll. A programról: a Kárpát-medence magyarsága hímzőkultúrájában leggyakrabban előforduló díszítmények és technikák megismerése, a vert csipke készítés alapjainak, a rongy-, gyapjú- és vászonszövés, ill. az agyagból készült hurka- és marokedények megformálásának a korongozás alapjainak elsajátítása. A tanfolyam célja továbbá a természetes alapanyag és népi kismesterségek népszerűsítése, ill. olyan, a mai ember számára készített használati tárgyak készítésének elsajátítása, amelyek magukon hordozzák a magyar paraszti kultúra elemeit, tájanként, koronként számon tartott legjellemzőbb sajátosságait, igényes kivitelezésben.
A tanfolyamok időtartama 10 hónap ( 10 találkozás). A foglalkozások előreláthatóan havonta egy alkalommal, szombat-vasárnap (szombat: 09.00-18.00 ebédszünettel és vasárnap 08.00-12.00 óra között) lesznek megtartva.A tanfolyamok záróvizsgával fejeződnek be. A sikeres záróvizsgát Tanúsítvány igazolja, mely . feltétel a II. évre való iratkozáshoz.A tanfolyamok, megfelelő számú jelentkező esetében 2014 tavaszán indulnak. A kezdésről valamennyi jelentkezőt időben értesíti a VMF.A tandíj hozzájárulás a szervezet folyószámlájára fizetendő. Intézményektől, szervezetektől egyösszegben kérjük a befizetést, magánszemélyeknek részletfizetésre is lehetőségük van. Szállását és ellátását a tanfolyamhallgató egyénileg oldja meg.
Jelentkezés módja:a) E-mail: vmf@vmf.org.rsb) Telefon (folyamatos üzenetrögzítő) vagy Fax: 024 530 866c) Postai úton: Vajdasági Magyar Folklórközpont24000 Szabadka, Dózsa György u. 17.d) Személyesen minden kedden, 15,00-18,00 óra között a VMF székházban (24000Szabadka, Dózsa Gy. u. 17.)Bővebb információ:mob.: 06 38 658 661;
www.vmf.org.rs