Meghívó a Magyarországi Tájházak Szövetsége Észak-Magyarországi Regionális Találkozójára, amelyet 2019. június 28-án, pénteken  a Felsőtárkányi Művelődési Házban  (Felsőtárkány, Fő út 350.) Ismeretátadás a tájházakban címmel tartunk.
Program:9.30 – 10.00      Regisztráció10.00 – 10.25    Új típusú ismeretátadási lehetőségek tájházi környezetben – Dr. Bereczki Ibolya, a Magyarországi Tájházak Szövetségének elnöke10.30 – 10.55    Hagyományos közösségi kulturális értékek átörökítése Felsőtárkányban – Buzás Eszter, a Felsőtárkányi Művelődési Ház vezetője11.00 – 11.25    Kiállításrendező képzés a Skanzenben a tájházi kiállítások megújulásának szolgálatában – Kmellár Viktória, a Magyarországi Tájházak Központi Igazgatóságának munkatársa     11.30 – 11.55    Ismeretátadás a Heves megyei tájházakban – A szakmai tanácsadás tapasztalatai – Dr. Zábrátzky Éva, az Dobó István Vármúzeum néprajzos muzeológusa 12.00 – 12.25    Mesélő tárgyak között – múzeumpedagógiai tapasztalatok Hajdú-Bihar megye tájházaiban – Korompainé Mocsnik Marianna, a Magyarországi Tájházak Szövetségének elnökségi tagja12.25 – 13.00     Hozzászólások, eszmecsere13.00 – 13,30     Ebéd13.30 – 14.30     A tájház megtekintése, réteskóstoló, viseletbemutató    Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk a találkozóra!A programon való részvételi díj 1500 Ft/fő, melyet a helyszínen kérünk befizetni. A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációt igényel. Kérjük, a részvételi szándékát 2019. június 25-ig jelezze a következő elérhetőségeken:Urbán Anett helytortenet@tujvaros.hu vagy 49/542-011