TÁJHÁZFEJLESZTÉS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

A MAGYARORSZÁGI TÁJHÁZAK SZÖVETSÉGE XIX. ORSZÁGOS SZAKMAI TALÁLKOZÓJA – FELPÉC

Találkozónk vezérgondolata, hogy a népi építészeti értékek megőrzését és a támogatások révén született eredményeket bemutassuk.

Célunk, hogy értékeljük a komplex folyamatot, amelyben tudatosan megtervezett változások révén a népi építészeti értékek újjászületése és az élő tájház koncepció egymással harmóniában, egyaránt kiemelkedő színvonalon valósul meg.

Szakmai konferenciánk helyszínei a Hargitai Gusztáv Művelődési Ház (Felpéc, Dózsa György utca 2.) és a 2020-ban Az Év Tájháza címet elnyert Felpéci Tájház. Az alapítványi fenntartású tájház nem csupán egy jól helyreállított népi műemlék és néprajzi gyűjtemény, hanem az ott folyó, tudatosan felépített tevékenység része a gazdag és magas szakmai színvonalú programkínálat, amely a közösség aktív részvételével, önkéntesek bevonásával valósul meg. Az eseményen örökségvédelemmel, néprajzzal foglalkozó elismert, kiváló szakemberek, valamint a felpécihez hasonló jó gyakorlatokat felmutatni tudó tájházak működtetői osztják meg a résztvevőkkel gondolataikat, tapasztalataikat.

Programunk a következő linken érhető el: XIX.Orszagos_Tajhaztalalkozo_Program_terv_2022_v2

Az esemény jelentkezési lapja a következő linkről tölthető le: Jelentkezési lap

Nap

óra