GRYLLUS VILMOS KONCERT A NAGYMAROSI TÁJHÁZBAN – Dunakanyar Fesztivál

Idén is Gryllus Vilmos gyermek koncerttel nyitjuk az idei Dunakanyar Fesztivált.
Helyszín: Német Nemzetiségi Tájház Nagymaros
Jegyváltás 2 éves kortól
„Szeretek énekelni. Felnőtteknek azért, hogy meghallgassák.
Gyerekeknek azért, hogy ők is énekeljenek.”
Kossuth-díjas (2000) magyar zenész, előadóművész, zeneszerző.
1951-ben született. 8 éven át a Kodály Zoltán alapította Lórántffy Zsuzsanna úti zenei általánosba járt, és ez meghatározó volt egész életére.
1969-ben – még gimnazistaként – részt vett a Kaláka együttes létrehozásában, melyben 10 éven át csellózott, verseket zenésített meg és énekelt. Közben a Műegyetemen építész-diplomát szerzett.
1980-ban csatlakozott Levente Péterhez és Döbrentey Ildikóhoz, gyerekszínházi társulatukban ő volt a zenész-zeneszerző.
1992-től kezdi kiadni daloskönyveit. Ezekben a gyerekek számára írt dalait adja közzé, azokat, melyeket az óvodás-kisiskolás korosztály könnyen meg tud tanulni, és szívesen el is énekel. Gyerekelőadásain is ezekből a dalokból válogat. (E dalok jó része azóta már beépült az óvodai ill. általános iskolai tananyagba is.)
1996-tól ismét együtt énekel és muzsikál – immáron elsősorban gitárosként – a Kalákával, részt vesz a felnőtteknek szóló koncerteken, a lemezfelvételeken, a külföldi turnékon szerte a világban, de gyerekelőadásait, melyeknek elsődleges célja a közönséggel való együtténeklés, továbbra is egyedül tartja.
 • 00

  Nap

 • 00

  óra

 • 00

  perc

 • 00

  másodperc

dátum

2023 júl 08

időpont

10:30 - 00:00
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support