21. századi tájház? – Falumúzeumok a budapesti agglomerációban

A fő kérdések, melyeket a tájházak, falumúzeumok vezetői és dolgozói számára szervezett tanácskozás körüljár: Hogyan tudnak a kis tájházak, múzeumok a 21. századi kihívásokra válaszolni, a megnövekedett látogatói igényekhez alkalmazkodni? Hogyan tehetik élményszerűvé a vendégek látogatását? Szükséges-e, és ha igen, hogyan lehet a műemlék, illetve népi építészei szempontból jelentős, többnyire hagyományosan berendezett épületekbe a modern technika vívmányait „becsempészni”? Milyen programokkal érdemes a helyieket, az újonnan beköltözőket, és mivel a turistákat megszólítani? Működhet-e egy tájház/falumúzeum közösségi térként?
A szakmai előadók meghallgatása és a jó gyakorlatok bemutatása után kerekasztal beszélgetéseken nyílik lehetőség a felmerülő témák gyakorlati kérdéseinek megvitatására.
Szakmai előadók:
T. Bereczki Ibolya a Tájházszövetség vezetője, Frazon Zsófia a Néprajzi Múzeum munkatársa, Dobszay Tamás ELTE Történeti Muzeológia képzés vezetője, Bassa Lia a Metropolitan Egyetem, Turizmus és Marketing Intézetének oktatója
Jó gyakorlatok bemutatása:
Bauernhaus – Svábház (Solymár), Jakob Bleyer Heimatmuseum (Budaörs), Nagytarcsai Falumúzeum
A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Regisztráció: https://forms.gle/9fXv5x3WTbcxQ14o8

Kevesebb jelenjen meg

dátum

2022 okt 14