Kreatív foglalkozás és tárlatvezetés a Barlanglakás Emlékkiállításban

2022. június 25. 17:00 – 22:00

Milyen festékekkel színezték a régiek a ruhájukat és a kiegészítőiket? Mik azok a növények, amik még ma is fellelhetőek a konyháinkban vagy a környezetünkben, amelyekkel ma is szép színeket lehet az anyagokra, fonalakra varázsolni? Borbély Dóra foglalkozásán festett filc és fonalak segítségével látogatóink kitűzőt, nyakláncot, hajbavalót, álomfogókat készíthetnek.

Régen a házak mellett megtalálhatóak voltak a gyógynövény- és fűszerkertek, hogy a háziasszonynak közel legyenek, ha betegség vagy főzés közben szükség volt rájuk. Látogatóink hagyományos, idény szerinti gyógynövénytea fajtákat kóstolhatnak, amik budafoki vegyszermentes kertből származnak. Megköszönjük, ha programunkra saját pohárral érkeznek!

Óránként induló tárlatvezetéseinken bepillantást nyerhetnek a barlanglakásokban élt emberek mindennapjaiba, Budafok és Tétény történetébe, amelynek szerves része volt a kőbányászat, a borászat, és amelynek emlékei, hagyományi még most is kötődnek a kerület történetéhez. Minden egész órában induló tárlatvezetéseinken Appel Péter és Terestyák Tamás várja Önöket.

dátum

2022 jún 25
Expired!

időpont