MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA A CINKOTAI TÁJHÁZBAN

Budapest Főváros XVI. kerület Önkormányzata 2016. márciusában hozta létre a Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központot (KHEK). Intézményünk ars poetikája múltunkat, gyökereinket kutatni, feltárni, ápolni és tudásunkat átadni utódainknak.
Sajátosságunk, hogy három helyszínen három arculattal rendelkezünk: a Helytörténeti Gyűjtemény a mátyásföldi villában, a parasztporta a Cinkotai Tájházban és az árpádföldi emlékhely a Tóth Ilonka Emlékházban – mind a miénk, kerületieké.

Cinkotai Tájház
Hivatásunk a régi cinkotai paraszti emlékek ápolása, gondozása, átörökítése. Vendégeink megtekinthetik a régi parasztházat, amely tájházként látogatható, megismerhetik a régi cinkotai paraszti emlékeket, ápolásukat.
Ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódó családi programokkal, gyermekfoglalkozásokkal, rendhagyó tanítási órákkal, népi kézműves programokkal várjuk a gyerekeket, felnőtteket.
A kert és a fedett szín esküvőknek, kerti mulatságoknak, szabadtéri rendezvényeknek, kemencés, bográcsos, üstös sütés-főzésnek adnak helyszínt.
Vállaljuk csoportépítő foglalkozások, születésnapi zsúrok és egyéb összejövetelek szervezését, speciálisan a tájházi környezetbe illeszkedő tevékenységekkel színesítve.

2022. június 25, szombat 18.00 – 24.00: TÁRLATVEZETÉS
A félóránként induló állandó kiállításunk tárlatvezetése (utolsó belépés: 23.30-kor)

19.00:  A CSONKA TORONY mesejáték és TŰZUGRÁS a Varázsműhely Művészeti Alapítvány közreműködésével
Interaktív dramatikus játék a magyar népmesei hagyományok világában. A foglalkozás során a gyerekek nem csupán hallgatói, hanem aktív résztvevői és alkotói a történetnek, játékkal, sok tánccal és népzenével. A mesei helyszíneket a Cinkotai Tájházban keltjük életre. A mesejátékot követően a résztvevők megidézve Szentivánéj éjszakáját “tüzet ugranAK”,  ami az előttünk álló problémákat jelképezi. Ennek átugrásával könnyedén átugorjuk a ránk váró
nehézségeket!

21.00 – 23.00: TÁNCHÁZ a Pannónia Néptáncegyüttes közreműködésével
A Pannónia táncosai szeretettel várnak minden kicsit és nagyot, aki szeretne moldvai táncokkal megismerkedni és a táncházban egy jó hangulatú estét eltölteni.

A Múzeumok Éjszakája karszalagok a helyszínen megvásárolhatók.  A felnőtt karszalag ára: 2.200 Ft, a gyermek karszalag ára: 1.000 Ft (6-18 éves korig, 6 év alatt ingyenes a belépés. Ingyenes a belépés még a fogyatékkal élőknek és az ukrán menekülteknek is)
Megvásárolhatók a  jegymester.hu -n is.
A karszalag az összes résztvevő múzeumra és Budapesten a BKK – Múzeumok Éjszakája 2022 – körjáratainak ingyenes igénybevételére érvényes.

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a  megvásárolt jegyekkel a Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központ működését támogatják! Köszönjük!

dátum

2022 jún 25
Expired!

időpont