MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA A CINKOTAI TÁJHÁZBAN

Budapest Főváros XVI. kerület Önkormányzata 2016. márciusában hozta létre a Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központot (KHEK). Intézményünk ars poetikája múltunkat, gyökereinket kutatni, feltárni, ápolni és tudásunkat átadni utódainknak.
Sajátosságunk, hogy három helyszínen három arculattal rendelkezünk: a Helytörténeti Gyűjtemény a mátyásföldi villában, a parasztporta a Cinkotai Tájházban és az árpádföldi emlékhely a Tóth Ilonka Emlékházban – mind a miénk, kerületieké.

Cinkotai Tájház
Hivatásunk a régi cinkotai paraszti emlékek ápolása, gondozása, átörökítése. Vendégeink megtekinthetik a régi parasztházat, amely tájházként látogatható, megismerhetik a régi cinkotai paraszti emlékeket, ápolásukat.
Ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódó családi programokkal, gyermekfoglalkozásokkal, rendhagyó tanítási órákkal, népi kézműves programokkal várjuk a gyerekeket, felnőtteket.
A kert és a fedett szín esküvőknek, kerti mulatságoknak, szabadtéri rendezvényeknek, kemencés, bográcsos, üstös sütés-főzésnek adnak helyszínt.
Vállaljuk csoportépítő foglalkozások, születésnapi zsúrok és egyéb összejövetelek szervezését, speciálisan a tájházi környezetbe illeszkedő tevékenységekkel színesítve.

2022. június 25, szombat 18.00 – 24.00: TÁRLATVEZETÉS
A félóránként induló állandó kiállításunk tárlatvezetése (utolsó belépés: 23.30-kor)

19.00:  A CSONKA TORONY mesejáték és TŰZUGRÁS a Varázsműhely Művészeti Alapítvány közreműködésével
Interaktív dramatikus játék a magyar népmesei hagyományok világában. A foglalkozás során a gyerekek nem csupán hallgatói, hanem aktív résztvevői és alkotói a történetnek, játékkal, sok tánccal és népzenével. A mesei helyszíneket a Cinkotai Tájházban keltjük életre. A mesejátékot követően a résztvevők megidézve Szentivánéj éjszakáját “tüzet ugranAK”,  ami az előttünk álló problémákat jelképezi. Ennek átugrásával könnyedén átugorjuk a ránk váró
nehézségeket!

21.00 – 23.00: TÁNCHÁZ a Pannónia Néptáncegyüttes közreműködésével
A Pannónia táncosai szeretettel várnak minden kicsit és nagyot, aki szeretne moldvai táncokkal megismerkedni és a táncházban egy jó hangulatú estét eltölteni.

A Múzeumok Éjszakája karszalagok a helyszínen megvásárolhatók.  A felnőtt karszalag ára: 2.200 Ft, a gyermek karszalag ára: 1.000 Ft (6-18 éves korig, 6 év alatt ingyenes a belépés. Ingyenes a belépés még a fogyatékkal élőknek és az ukrán menekülteknek is)
Megvásárolhatók a  jegymester.hu -n is.
A karszalag az összes résztvevő múzeumra és Budapesten a BKK – Múzeumok Éjszakája 2022 – körjáratainak ingyenes igénybevételére érvényes.

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a  megvásárolt jegyekkel a Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központ működését támogatják! Köszönjük!

dátum

2022 jún 25
Expired!

időpont

18:00 - 23:00
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support