Vörs Község Önkormányzata,a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyarországi Tájházak Szövetsége tisztelettel meghívja Önt és minden tájházat fenntartó, működtető szövetségi tagot és érdeklődőt 2017. június 10-én 9.30 órára a Magyarországi Tájházak Szövetsége Dél-dunántúli regionális találkozójára, melyet Vörsön a Polgármesteri Hivatal (8711 Vörs, Alkotmány u. 29.) előadótermében tartunk.
A találkozó témája: “TÁJUNK HÁZA, HÁZUNK TÁJA” Tájházaink természeti környezete és annak megjelenési formái népi épített örökségeinkben
Előadások10.00-10.20 Dr. Bereczki Ibolya: Tájházaink természeti környezete és mai megjelenési formái népi épített örökségünkben
2017. június 10-én 9.30 órára
a Magyarországi Tájházak SzövetségeDél-dunántúli regionális találkozójára,
melyetVörsön a Polgármesteri Hivatal (8711 Vörs, Alkotmány u. 29.) előadótermében tartunk.
A találkozó témája:”TÁJUNK HÁZA, HÁZUNK TÁJA”Tájházaink természeti környezete és annak megjelenésiformái népi épített örökségeinkben
9.00-9.30 Regisztráció: Vörs Község Polgármesteri Hivatalának emeleti termében (8711 Vörs, Alkotmány u. 29.)9.30-10.00 Köszöntőt mond:Deák Tamás Vörs polgármestere,Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatója,Dr. Bereczki Ibolya, a Magyarországi Tájházak Szövetségének elnöke10.20-10.40 Fejes Éva: Nádirigó, kócsag, s millió béka – Tájház a berekben10.40-11.00 Vidák Tünde: A vörsi ember öröksége 11.00-11.15 Szünet11.15-11.35 Füziné Kajdy Zita: Mit keres a medvehagyma az Orfűi Tájházban?11.35-11.45 Tóth István: Bogyiszló a világ közepe11.45-12.05 Kaposi Ildikó: A bogyiszlói kertek alatt12.05-12.20 Hozzászólások12.20-13.15 Ebéd13.15-15.00 Tárlatvezetéssel egybekötött látogatás a Vörsi Tájházban és a Tűzoltószertár állandó kiállításában15.00-17.30 Fekete István Emlékhely meglátogatása(A kiránduláson való részvétel saját gépkocsival történik. A Tűzoltószertártól a Kis-Balaton Kutatóházig 9 km,majd onnan további kb. 3 km hosszan tart az út. Az autókból kiszállva egy rövid séta megtétele után jutunk be a Diás-szigetre, a kiállítás színhelyére.)
Vörs Község Önkormányzata, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyarországi Tájházak Szövetsége tisztelettel meghívja Önt és minden tájházat fenntartó,működtető szövetségi tagot és érdeklődőt
A rendezvény részvételi díja: 1.300 Ft/fő, ami az ebédet is magában foglalja.A rendezvényre előzetes bejelentkezést kérünk (június 7-ig) az alábbi elérhetőségeken:Kapitány Orsolya  Mobil: 30/831-7270 E-mail: kapitany.orsolya@gmail.com