Alfa pályázat

Megjelent a Magyar Közlöny 2013. június 7-i számában a települési önkormányzatok által fenntartott muzeális intézmények szakmai támogatására vonatkozó miniszteri rendelet, közismert nevén Alfa pályázat. A rendelet szövege a mellékelt dokumentumban, illetve itt olvasható:

http://magyarkozlony.hu/

A pályázók köre: muzeális intézményi működési engedéllyel rendelkező intézmények. A támogatott tevékenység elsősorban új állandó kiállítások létrehozása.  A Tájházszövetség ajánlásával rendelkező pályázók az elbírálás során előnyt élveznek.

 

A pályázatok beadási határideje: 2013. július 1.

 
Az ajánlás kérésével kapcsolatban közvetlenül Hegedűsné Majnár Márta ügyvezető elnökhöz (majnarmarti@t-online) célszerű fordulni.
Támogató nyilatkozatot az Alfa pályázathoz

Hegedűsné Majnár Márta ügyvezető elnöktől lehet kérni (majnarmarti@t-online.hu)

Kérjük, hogy az alábbi rövid dokumentumokat mellékeljék a támogató vélemény megkérésekor:
1. Rövid leírás a tájházról - max. 1/1 oldal
2. A tervezett fejlesztés bemutatása - max. 1/2 oldal
3. Ha állandó kiállítás megújítása a téma: a kiállítás szinopszisa - max. 1 oldal
4. Közösségi tér és infrastruktúra fejlesztése esetén rövid leírás a fejlesztés céljáról, formájáról, a várt eredményről - max. 1/2 oldal
5. A fejlesztés tervezett bekerülési összegének és főbb költségjogcímeinek a megadása
6. Szándéknyilatkozat, hogy a megvalósításhoz néprajzos, közművelődési, múzeumpedagógus szakembert von be a tájház vezetője (csak abban az esetben, ha nincs szakirányú végzettségű állandó munkatársa az intézménynek)

Javasoljuk, hogy amennyiben infrastrukturális fejlesztést tervez, a mellékletben található szempontokat feltétlenül vegye figyelembe.

További információ:

Hegedűsné Majnár Márta, tel: 20/438-1092,
dr. Bereczki Ibolya, tel: 30/6552-532
Üdvözlettel dr. Bereczki Ibolya elnök
 
Share/Save