Megjelent a Magyar Közlöny 2013. június 7-i számában a települési önkormányzatok által fenntartott muzeális intézmények szakmai támogatására vonatkozó miniszteri rendelet, közismert nevén Alfa pályázat. A rendelet szövege a mellékelt dokumentumban, illetve itt olvasható:
http://magyarkozlony.hu/
A pályázók köre: muzeális intézményi működési engedéllyel rendelkező intézmények. A támogatott tevékenység elsősorban új állandó kiállítások létrehozása.  A Tájházszövetség ajánlásával rendelkező pályázók az elbírálás során előnyt élveznek.
 
A pályázatok beadási határideje: 2013. július 1.

 
Az ajánlás kérésével kapcsolatban közvetlenül Hegedűsné Majnár Márta ügyvezető elnökhöz (majnarmarti@t-online) célszerű fordulni.Támogató nyilatkozatot az Alfa pályázathoz
Hegedűsné Majnár Márta ügyvezető elnöktől lehet kérni (majnarmarti@t-online.hu)
Kérjük, hogy az alábbi rövid dokumentumokat mellékeljék a támogató vélemény megkérésekor:1. Rövid leírás a tájházról – max. 1/1 oldal2. A tervezett fejlesztés bemutatása – max. 1/2 oldal3. Ha állandó kiállítás megújítása a téma: a kiállítás szinopszisa – max. 1 oldal4. Közösségi tér és infrastruktúra fejlesztése esetén rövid leírás a fejlesztés céljáról, formájáról, a várt eredményről – max. 1/2 oldal5. A fejlesztés tervezett bekerülési összegének és főbb költségjogcímeinek a megadása6. Szándéknyilatkozat, hogy a megvalósításhoz néprajzos, közművelődési, múzeumpedagógus szakembert von be a tájház vezetője (csak abban az esetben, ha nincs szakirányú végzettségű állandó munkatársa az intézménynek)
Javasoljuk, hogy amennyiben infrastrukturális fejlesztést tervez, a mellékletben található szempontokat feltétlenül vegye figyelembe.
További információ:
Hegedűsné Majnár Márta, tel: 20/438-1092, dr. Bereczki Ibolya, tel: 30/6552-532

Üdvözlettel dr. Bereczki Ibolya elnök

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support