Megjelent a Magyar Közlöny 2013. június 7-i számában a települési önkormányzatok által fenntartott muzeális intézmények szakmai támogatására vonatkozó miniszteri rendelet, közismert nevén Alfa pályázat. A rendelet szövege a mellékelt dokumentumban, illetve itt olvasható:
http://magyarkozlony.hu/
A pályázók köre: muzeális intézményi működési engedéllyel rendelkező intézmények. A támogatott tevékenység elsősorban új állandó kiállítások létrehozása.  A Tájházszövetség ajánlásával rendelkező pályázók az elbírálás során előnyt élveznek.
 
A pályázatok beadási határideje: 2013. július 1.

 
Az ajánlás kérésével kapcsolatban közvetlenül Hegedűsné Majnár Márta ügyvezető elnökhöz (majnarmarti@t-online) célszerű fordulni.Támogató nyilatkozatot az Alfa pályázathoz
Hegedűsné Majnár Márta ügyvezető elnöktől lehet kérni (majnarmarti@t-online.hu)
Kérjük, hogy az alábbi rövid dokumentumokat mellékeljék a támogató vélemény megkérésekor:1. Rövid leírás a tájházról – max. 1/1 oldal2. A tervezett fejlesztés bemutatása – max. 1/2 oldal3. Ha állandó kiállítás megújítása a téma: a kiállítás szinopszisa – max. 1 oldal4. Közösségi tér és infrastruktúra fejlesztése esetén rövid leírás a fejlesztés céljáról, formájáról, a várt eredményről – max. 1/2 oldal5. A fejlesztés tervezett bekerülési összegének és főbb költségjogcímeinek a megadása6. Szándéknyilatkozat, hogy a megvalósításhoz néprajzos, közművelődési, múzeumpedagógus szakembert von be a tájház vezetője (csak abban az esetben, ha nincs szakirányú végzettségű állandó munkatársa az intézménynek)
Javasoljuk, hogy amennyiben infrastrukturális fejlesztést tervez, a mellékletben található szempontokat feltétlenül vegye figyelembe.
További információ:
Hegedűsné Majnár Márta, tel: 20/438-1092, dr. Bereczki Ibolya, tel: 30/6552-532

Üdvözlettel dr. Bereczki Ibolya elnök