A szokolyai Kacár Tanya közreműködésével kukoricamorzsolásra magunk közé ültetjük a látogatókat, különösen a fiatalabb korosztály számára kínálva „kézzelfogható” élményt.
A Budakeszi Tájház közreműködésével sváb viseletes papír öltöztetőbabával a XIX. és XX. század fordulóján készült fényképek segítségével bemutatjuk a budakeszi ünnepi női és férfi viseletet, majd közösen kiszínezzük, kivágjuk és összeállítjuk a viseletes babákat.
Noszvaji Gazdaház részéről Antik Anti díszmű kovács tart velünk. Főleg kovácsoltvas dísztárgyak és vas használati tárgyak kerülnek ki a keze alól. 2012-ben már nagy sikerrel mutatkozott be a Múzeumok Majálisán, idén is örömmel települ ki a Tájházszövetség sátrához.
A horvát hagyományokat ápoló fertőhomoki Kajkavci tamburaegyüttes és néptánccsoport vasárnap lesz a vendégünk, műsorukban a színpadon is gyönyörködhetnek a látogatók!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support