2016-ban szeptember 26. és november 13. között rendezzük meg a Múzeumok Őszi Fesztiválját. A rendezvénysorozat szervezője és pénzügyi lebonyolítója immár 10. alkalommal a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK, Szentendre), társszervezői az Országos Múzeumi Koordinátori Hálózat tagjai.
Szeretnénk, ha az Ön muzeális intézménye sem maradna ki a múzeumi szakma széles területét felölelő, évről évre megújuló és jelentős látogatószámot produkáló programsorozatból. A legutóbbi évben az ország valamennyi régiójában már 150 múzeum, közel 1600 programmal rekordszámú (160604 fő) látogatót vonzott. Legyen az Ön intézménye is részese az ősz legjelentősebb múzeumi programsorozatának, és kapcsolódjon a Múzeumok Őszi Fesztiváljához, melynek 2016-os jelmondatát – “Építs hidat − HÍD, ami összeköt!” – részben a Széchenyi-emlékév inspirálta. Koncepciónk szerint a legkülönbözőbb profilú muzeális intézmények illetve közösségeik között kívánunk hidat építeni a hét héten keresztül zajló fesztivál során. Az idei Múzeumok Őszi Fesztiválja Intézményi regisztrációjára szolgáló felület http://mokk.skanzen.hu/intezmenyi-regisztracio-mof-2016.html linken érhető el, továbbá innen tölthető le a regisztrációhoz kitöltendő Részvételi szándéknyilatkozat is.
Múzeumok Őszi Fesztiválra történő regisztráció és a jelentkezés feltöltésének határideje, valamint a szándéknyilatkozat beküldési határideje: 2016. augusztus 1.
Amennyiben olyan múzeumpedagógiai programot szervez múzeuma, amely sikert aratott a pedagógusok körében, és módszertana követendő példa lehet más múzeumok számára is, nevezze be a Múzeumpedagógiai Nívódíjra, melynek elnyerése esetén biztosíthatja egy következő múzeumpedagógiai program kidolgozásának anyagi feltételeit.
Várjuk továbbá kiemelkedő múzeumpedagógiai munkát végző szakemberek jelölését a Kiváló Múzeumpedagógus Díjra.
2016. szeptember 26-án a Magyar Természettudományi Múzeumban rendezzük meg a országos eseménysorozat megnyitó ünnepségét, a 14. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitót “Széles merítés – Múzeumi megoldások az értől az óceánig” címmel. 
A Múzeumpedagógiai Nívódíjak és a Kiváló Múzeumpedagógus Díj átadása után ugyanitt szakmai konferenciát szervezünk, mely a víz szerepének középpontba állításával szorosan kapcsolódik a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2016-os jelmondatához. 2016. augusztus 5-ig várjuk az előzetes jelentkezéseket a konferencia témájára reflektáló jó gyakorlatokat bemutató prezentációk illetve workshopok megtartására.
Mellékelten megküldjük a Múzeumok Őszi Fesztiválja, a Múzeumpedagógiai Nívódíj, a  Kiváló Múzeumpedagógus Díj felhívását és a 14. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó beharangozóját. 
Az egyes felhívásokról részletes információk itt olvashatók:
MÖF 2016 felhívás: http://mokk.skanzen.hu/felhivas2.html
MÖF 2016 témakörök: http://mokk.skanzen.hu/mof-2016-temakorei2.html
Ötletek a programszervezéshez: http://mokk.skanzen.hu/otletek-a-programszervezeshez1.html
MÖF Intézményi regisztrációja: http://mokk.skanzen.hu/intezmenyi-regisztracio-mof-2016.html
Múzeumpedagógiai Nívódíj felhívás: http://mokk.skanzen.hu/felhivas-muzeumpedagogiai-nivodijra-2016.html
Kiváló Múzeumpedagógus felhívás: http://mokk.skanzen.hu/felhivas-kivalo-muzeumpedagogus-dijra.html
14. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó beharangozója: http://mokk.skanzen.hu/14-orszagos-muzeumpedagogiai-evnyito.html
Amennyiben a rendezvénnyel kapcsolatban további kérdései vagy észrevételei lennének, kérjük, forduljon bizalommal munkatársainkhoz:
Balogh Enikőhöz (balogh.eniko@sznm.hu, T: +(36) 26-502-536, mobil: +(36) 70-682-5490) és
Nagy Magdolnához (nagy.magdolna@sznm.hu, T: +(36) 26-502-588).
 
Együttműködésüket ezúton is köszönjük! Sikeres pályázást és jó munkát kívánunk!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support