Tisztelettel felhívjuk figyelmét egy újfajta egynapos, ill. többnapos kirándulási lehetőségre a tanulók, diákok, csoportok, családok részére a térségben.       Az Ipolymenti Kulturális és Turisztikai Társaság 2003 november végén nyitotta meg a TÁJHÁZAT Ipolyszalkán a látogatók részére.     2004. június l-től a téli hónapokban is fogadjuk a látogatókat a kibővült Tájházban az alábbi programokkal:
– Kézműves foglalkozások – szőnyegszövés, kosárfonás, nemezelés, hímzés, kukoricaháncs munkák, üvegfestés, sziklaöntés, batikolás, bőrművesség, makramé, gyöngyszövés, kötélverés, agyagozás, játék- és képkészítés….- elődeink lakáskultúrájának, életének, szokásainak bemutatása  – lepény-, kenyér-  vagy kuglófsütés a kinti kemencében- gyermekjátszótér, ügyességi versenyek korabeli játékokkal- kukoricapattogtatás, kolbász-, szalonnasütés
Irányár:  5 –  8,3 Euro / személy étkezéstől függően.  1 személy számára: 5.-Euro egésznapos kézművesfoglalkozás, a ház bemutatása   + étkezés: 1 szelet lepény : 1,00 Euro 1 szelet kuglóf: 0,50 Euro 1 adag bográcsgulyás /nyárson sült kolbász/: 2,20 Euro  üditő: 0,10 Euro / 1 dcl + lovaskocsikázási lehetőség az Ipoly mentén vagy a pincefaluba borkóstolóra+ lovaglási lehetőség, túrák, kincskereső ösvény, SZIKLAÖNTÉS+ matracos szálláslehetőség a tetőtérben 30 személy számáraOsztálytalálkozók, konferenciák, aranylakodalom, családi összejövetel……
Szeretettel várjuk jelentkezésüket! Dikácz Zsuzsanna, a szervezet elnöke
Esztergomtól 15 km a Dunán át…Szobtól 10 km az Ipolyon át  jutnak el hozzánk! e-mail:tajhaz.szalka@mailbox.hu, tajhaz.szalka@gmail.comhttp://www.facebook.com/tajhaz.ipolyszalkaWEB.:  www.tajhazipolyszalka.sk
Telefon: 036/758 51 61, Mobil: 0907/404 576, 0905/945 442Magyarországról: 00421/907 404 576, 00421/905 945 442