Sajtóközlemények

Tájházvezetők országos találkozójának adott otthont Dunaszentbenedek

A Magyarországi Tájházak Szövetsége 2018. október 4-6-án a Bács-Kiskun megyei Dunaszentbenedeken rendezte meg XVI. Országos szakmai konferenciáját és találkozóját. A konferencia napján, pénteken került sor az „Év Tájháza” kitüntető cím átadására, melynek idén a budaörsi Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény lehet a büszke birtokosa.

Tizenöt éve született a Tájházszövetség

Átadták az Év tájházvezetője elismerést és a Szablyár Péter Emlékplakettet a Magyarországi Tájházak Szövetsége ünnepi közgyűlésén

Átadták az "Év tájházvezetője" díjat

2017. április 8-án megtartotta tisztújító közgyűlését a Magyarországi Tájházak Szövetsége a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban. A rendezvényen átadták az idei "Év tájházvezetője" díjat a kiemelkedő tájházvezetői, hagyományőrző és közösségteremtő munka elismeréseként.

ÉRMELLÉK BÜSZKÉLKEDHET AZ „ÉV TÁJHÁZVEZETŐJÉVEL”

A Magyarországi Tájházak Szövetsége 2015. május 9-i éves közgyűlésén az előző évekhez hasonlóan átadták az „Év tájházvezetője” szakmai elismerést.
Ebben az évben a cím birtokosa az Érmellékről származó dr. Kéri Gáspár fogorvos, a Gálospetri és az Érszalacsi Tájházak alapítója és fenntartója, aki magas színvonalú tájházvezetői, néprajzi és múzeumépítő munkája elismeréseként méltán vehette át az „Év tájházvezetője” díjat a Tájházszövetség elnökségétől.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Sajtóközlemények csatornájára