Hírek és rendezvények

Dél-Magyarországi Regionális Találkozó

Meghívó a Magyarországi Tájházak Szövetsége Dél-Magyarországi Regionális Találkozójára, amelyet 2019. október 11-én, pénteken a szegedi Napsugaras Tájházban (Szeged, Nyíl utca 43.) Tárgyalkotó hagyományaink címmel tartunk.

Részletek

Élő hagyomány a tájházakban - Magyarmuzeumok.hu

A Magyarországi Tájházak Szövetsége Hatvanban és Boldogon rendezte meg XVII. Országos Szakmai Találkozóját 2019. 09. 26–28. között. A találkozó helyszíne hagyományosan a korábban „Év Tájháza” elismeréssel kitüntetett tájház és települése, amely vendégül látja az országból és a határon túlról érkező tájházak képviselőit.

Részletek

Hagyományaink vendégségben 2019

Több tucatnyi tájház és megannyi közösség mutatkozik be a múzeum portáin és a színpadon a Skanzen hagyományos rendezvényén.

Részletek

ÉLŐ HAGYOMÁNY A TÁJHÁZAKBAN A Magyarországi Tájházak Szövetsége - XVII. Országos Szakmai Találkozója

2019. szeptember 26., csütörtök
Hatvany Lajos Múzeum (Hatvan, Kossuth tér 12.)

Részletek

2019-ben a veszprémi Bakonyi Ház az Év Tájháza

A Magyarországi Tájházak Szövetsége 2019. szeptember 26 és 28 között a Heves megyei Boldogon tartja XVII. Országos szakmai konferenciáját és találkozóját. A konferencia napján, pénteken került sor az „Év Tájháza” díj átadására, melyet 2019-ben a veszprémi Bakonyi Ház érdemelt ki.

Részletek

Kelet-magyaroszági Regionális Találkozó

Meghívó a Magyarországi Tájházak Szövetsége Kelet-magyaroszági Regionális Találkozójára Néprajzi hagyományok átadása tájházi környezetben óvodások részére.

Részletek

Az Év tájháza 2019 pályázati felhívás

A Magyarországi Tájházak Szövetsége – alapítóinak szándékát szem előtt tartva – a hazai tájház-mozgalom népszerűsítése, értékeinek szélesebb körű megismertetése és a gyűjteményeket létrehozó, ápoló, gyarapító személyek áldozatos tevékenységének elismertetése érdekében meghirdeti pályázatát az „Év Tájháza” cím elnyerésére A pályázaton azok a tájházak vehetnek részt, amelyek fenntartói jogi tagként, vagy képviselői egyéni tagként a Tájházszövetség tagjai. A címért az a tájház indulhat, amely a 2018. évben muzeális intézményi működési engedéllyel rendelkezett, és az EMMI felé statisztikai adatszolgáltatási kötelezettségét teljesítette.

Részletek

Észak-Magyarországi Regionális Találkozó

Meghívó a Magyarországi Tájházak Szövetsége Észak-Magyarországi Regionális Találkozójára, amelyet 2019. június 28-án, pénteken a Felsőtárkányi Művelődési Házban (Felsőtárkány, Fő út 350.) Ismeretátadás a tájházakban címmel tartunk.

Részletek

Német Nemzetiségi Tájházak és Dél-dunántúli Tájházak közös találkozója

A Magyarországi Tájházak Szövetsége, Szajk Község Önkormányzata, a Szajki Német Önkormányzat és a Magyarországi Német Tájházak Szakmai Központja (Budaörs) tisztelettel meghívja Önt/Önöket a közösen szervezett továbbképző programjukra.

Részletek

Vashosszúfalui Tájház megnyitó ünnepség meghívó

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját 2019. május 11.-én 15.00 órai kezdettel a Vashosszúfalui Tájház megnyitó ünnepségére.

Részletek

Oldalak

Feliratkozás Kezdőoldal hírcsatorna csatornájára